Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

5 Iunie 2019
Vizualizari: 647
Comentează add

În Slovenia are loc, timp de două zile, al patrulea summit al Iniţiativei celor Trei Mări, o platformă politică, la nivel prezidenţial.

Iohannis va participa la summitul Iniţiativei celor Trei Mări din Slovenia

oana-bala

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Agerpres.

În Slovenia are loc, timp de două zile, al patrulea summit al Iniţiativei celor Trei Mări, o platformă politică, la nivel prezidenţial, care reuneşte cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatica şi Marea Neagră.


La reuniunea din Slovenia participă şi preşedintele Klaus Iohannis, care va fi prezent, în această seară, la dineul oficial oferit de preşedintele sloven Borut Pahor.


Sunt aşteptate la summitul din Slovenia, progrese în implementarea listei de proiecte de interconectare prioritare, convenită la reuniunea de anul trecut de la București precum și în ceea ce privește operaționalizarea fondului de investiții al Inițiativei celor Trei Mări, respectiv a rețelei Camerelor de Comerț din regiune.

În marja summitului va fi organizată, astăzi, cea de a doua ediție a forumului de afaceri al Inițiativei, iar discuțiile se vor axa pe investiții în economie, legături de transport, infrastructură energetică, protecția mediului și comunicații digitale.

În această seară, președintele Klaus Iohannis va participa la dineul oficial găzduit de omologul sloven, Borut Pahor.

Alături de șefii de stat ai ţărilor participante la Inițiativa celor Trei Mări vor mai fi prezenţi: președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker și secretarul de stat american pentru energie Rick Perry.


Etichete klaus iohannissummitinitiativa celor trei marislovenia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live