Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 280
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România, ca membru al NATO, se bucură de toate garanțiile de securitate și nu este cazul ca vreun cetățean al ţării să se teamă.

Iohannis: Să fim pregătiți pentru orice scenariu #Ucraina

oana-bala

Ședință CSAT. Foto: Arhiva/ presidency.ro.

Consiliul Suprem de Apărare a  țării a analizat miercuri situația din zona extinsă a Mării Negre și de pe flancul estic al NATO, în contextul actualei crize de securitate create de Rusia.

La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis a subliniat că țara noastră, în calitatea de membru al celei mai puternice alianțe politic-militare din istorie, se bucură de toate garanțiile de securitate și nu este cazul ca vreun cetățean român să se teamă.

Şeful statului a menționat totodată rolul primordial al dialogului diplomatic în detensionarea crizei, dar a adăugat că trebuie să fim pregătiți și pentru scenariul în care Moscova refuză continuarea acestui dialog.


Reporter: Președintele Klaus Iohannis consideră că măsurile luate de NATO pentru întărirea prezenței militare pe flancul de est constituie un răspuns strict defensiv la riscurile, amenințările și provocările de securitate aflate în creștere în regiune.


Klaus Iohannis: Consolidarea prezenței aliate pe flancul estic al NATO, inclusiv în țara noastră, este foarte importantă pentru stabilitatea regională, dar și pentru securitatea Alianței în ansamblul său și a cetățenilor din statele aliate. Indiferent de evoluțiile actuale din regiune, NATO trebuie să își mențină la nivel ridicat capacitatea de descurajare și apărare, care să îi permită să își îndeplinească eficient obiectivele strict defensive, repet: strict defensive pentru care alianța a fost creată.


Reporter: Potrivit şefului statului, în cadrul şedinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au fost stabilite mai multe măsuri importante privind actuala criză de securitate creată de Rusia, cum ar fi continuarea demersurilor concrete pentru creșterea prezenței aliate și a Statelor Unite ale Americii pe teritoriul României sau gestionarea eventualelor fluxuri de refugiați.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că România, ca membru al NATO, se bucură de toate garanțiile de securitate și nu este cazul ca vreun cetățean al ţării să se teamă.

(RS)


Etichete csatklaus iohannisucrainarusiaromanianato(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live