Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

17 Noiembrie 2016
Vizualizari: 924
Comentează add

Preşedintele spune că ţara noastră trebuie să sprijine instituţiile din Moldova să devină mai transparente, mai performante şi mai reprezentative

Iohannis: România trebuie şi vrea să sprijine Republica Moldova

claudiu-padurean-cluj

 

România trebuie să îşi redefinească modelul relaţiei cu Republica Moldova, afirmă preşedintele Klaus Iohannis, care consideră că ţara noastră va trebui să păstreze şi să apere caracterul special al acestei relaţii, însă ea trebuie să vizeze sprijinirea instituţiilor moldoveneşti, nu a anumitor persoane.

"Această relaţie specială însă, în secolul XXI  trebuie să aibă şi un fundament solid. Acest fundament solid, după părerea mea şi părerea a fost împărtăşită de toţi cei din CSAT, acest fundament trebuie să fie un fundament instituţional.

România trebuie şi vrea să sprijine Moldova. Asta înseamnă că trebuie să sprijinim instituţiile din Moldova să devină mai performate, mai puternice, mai reprezentative şi să lucreze mai transparent", a spus preşedintele.

Declaraţiile vin după analizarea, în CSAT, a relaţiei româno-moldovene şi în contextul în care alegerile prezidenţiale au fost câştigată de candidatul pro-rus Igor Dodon.

Alegerile sunt contestate în stradă de tineri care au sprijinit-o pe candidata pro-europeană Maia Sandu. Klaus Iohannis a participat astăzi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere găzduită de Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai, ne-a transmis corespondentul nostru, Claudiu Pădurean.


Etichete Klaus IohannisRepublica MoldovaCSATIgor DodonMaia Sandu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live