Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Aprilie 2020
Vizualizari: 312
Comentează add

Principalul subiect care va fi discutat de liderii europeni se referă la Foaia comună de parcurs privind relansarea economică.

Iohannis participă la videoconferinţa membrilor Consiliului European #Covid

oana-bala

Arhivă Foto: presidency.ro

La această oră este programată o videoconferință a membrilor Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei de COVID-19, la care participă și președintele Klaus Iohannis.

Înaintea videoconferinței, șeful statului a anunțat că principalul subiect care va fi discutat de liderii europeni se referă la Foaia comună de parcurs privind relansarea economică, prezentată recent de președintele Consiliului European și de cel al Comisiei Europene.

Președintele Klaus Iohannis a explicat că Foaia comună de parcurs definește un set de principii care vor sta la baza viitorului plan de relansare economică și cuprinde principalele direcții de acțiune care ar urma să fie incluse în respectivul plan.

România susține această inițiativă, a subliniat șeful statului și a menționat că unul dintre cele mai importante obiective ale planului de redresare economică este asigurarea unei autonomii strategice a UE în sectoare vitale precum sănătatea.

Un alt obiectiv îl reprezintă asigurarea unui program masiv de investiții, a mai spus președintele României şi a precizat că este necesară o finanțare substanțială la nivel european pentru combaterea efectelor crizei generate de epidemia de COVID-19.


Klaus Iohannis: Voi susţine crearea unui fond de redresare economică, de care să poată beneficia - atenție - toate statele membre, ca un instrument suplimentar față de măsurile de sprijin luate anterior deja la nivel european. Acest instrument trebuie să fie complementar finanțării din viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 și să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre și aici mă refer spre exemplu la sectorul medical și la cel economic, cele mai afectate de pandemia de COVID-19.

(RS)


Etichete klaus iohannisconsiliul europeicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live