Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

16 Mai 2018
Vizualizari: 294
Comentează add

Pe agenda reuniunii informale a Consiliului European de la Sofia se află subiecte care vizează domeniul digital, dar şi pe cel al cercetării şi inovării.

Iohannis participă la Sofia la reuniunea informală a Consiliului European

oana-bala

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Sofia este astăzi şi mâine centrul de interes al Uniunii Europene.

În capitală bulgară vin liderii europeni, preşedinţi şi premieri din statele membre la o reuniune informală a Consiliului European, organizată sub preşedinţia în exerciţiu a Bulgariei.

Mâine urmează să aibă loc un summit Uniunea Europeană -  Balcanii de Vest, întâlnire ce ar urma să promoveze cooperarea cu această regiune.

Pe agenda reuniunii informale a Consiliului European de la Sofia se află subiecte care vizează domeniul digital, dar şi pe cel al cercetării şi inovării.

În plus, pe fondul evoluţiilor recente în plan internaţional se va discuta despre retragerea Statelor Unite ale Americii din acordul nuclear cu Iranul, precum şi despre decizia acestora privind instituirea unor taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu.

În ceea ce priveşte cercetarea şi inovarea, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia că acestea reprezintă elemente esenţiale ale menţinerii Uniunii Europene în vârful competiţiei economice şi industriale globale.

Totodată, şeful statului va accentua ideea necesităţii creşterii investiţiilor în domeniul digital pentru că o piaţă unică digitală puternică este vitală în vederea menţinerii forţei şi credibilităţii Europei în cadrul economiei globale.

Mâine, preşedintele României va participa, tot la Sofia, la summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

În cadrul reuniunii, şefii de stat şi de guvern vor dezbate subiecte de interes comun precum conectivitatea, securitatea şi fenomenul migraţiei


Etichete klaus iohannissofiaconsiliul europeanbulgariasummit ue balcanii de vest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live