Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN (R) Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

24 Martie 2019
Vizualizari: 688
Comentează add

Reacţia Preşedinţiei României după anunţul privind mutarea Ambasadei României din Tel Aiv la Ierusalim.

Iohannis: mutarea ambasadei la Ierusalim după analize

radu-dobritoiu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, transmite într-un comunicat de presă că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor institutţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentat al ţării noastre în plan extern - se mai artă în comunicat. Preşedintele consideră că prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează încă odată "totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român". Administraţia Prezidenţială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunţată în repetate rânduri de guvern.

Reacţia preşedintelui României vine după anunţul premierului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, făcut în cadrul unui discurs rostit la Washington, la Conferinţă Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice.

Viorica Dăncilă: Sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi guvernul pe care îl conduc vom muta Ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului.
 


Etichete ambasada Ierusalimreactie Iohannis Ierusalimmutare ambasada Ierusalim

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live