Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Februarie 2020
Vizualizari: 496
Comentează add

Iohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat Iohannis: Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat - Conține audio

radio-romania-actualitati

Preşedintele Kalus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat, în urma boicotării şedinţei de ieri a plenului parlamentului, în care trebuie să fie supusă votului învestirea noului cabinet liberal, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. 

În consecinţă, şeful statului a anunţat noi consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier.

Acestea vor avea loc mâine, începând cu ora 16,00.

TEXT: Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Bună seara. În această seară, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat; motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară: regulamentul activităților comune din Parlament pentru Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe camerele reunite asupra propunerii de guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, știm, am spus și ieri, se datorează această situație PSD-ului. Din cauza PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or, un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situație. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban. În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine, la ora 16:00, și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele.

AUDIO: Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis, transmisă în direct de Radio România Actualități.


Etichete klaus iohannisludovic orbandemisiepremier desemnat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live