Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

21 Decembrie 2014
Vizualizari: 1080
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a oferit duminică o recepţie privată la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii sale în funcţie.

Iohannis: Lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine

rador

Președintele ales Klaus Iohannis. Foto: facebook.com/klausiohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat duminică, la recepţia privată oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia învestirii sale în funcţie, că 'în istorie, lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine' şi a evocat momentul de exact acum 25 de ani când Revoluţia română 'a făcut posibilă această evoluţie neaşteptată pentru mulţi'.

În acest context, şeful statului le-a propus participanţilor la recepţie un moment de reculegere în cinstea celor care s-au jertfit în zilele Revoluţiei Române, scrie Agerpres.

De asemenea, noul preşedinte al României le-a mulţumit celor prezenţi la evenimentul de duminică după-amiaza pentru 'implicarea în parcursul care a făcut posibilă ziua de astăzi'.

'Fiecare dintre dumneavoastră, fiecare dintre cei din sală v-aţi implicat fiecare în felul lui. Vă felicit, aţi reuşit ! Soţia mea, Carmen, şi cu mine suntem foarte bucuroşi că avem ocazia să vă salutăm aici, cu ocazia acestui eveniment. Dar în istorie, lucrurile nu vin aproape niciodată de azi pe mâine. Întotdeauna există evenimente care anunţă o evoluţie, întotdeauna există evenimente care prefigurează parcursul istoriei. Şi, cred că, în acest moment, şi poate chiar cu ocazia acestei întruniri de bucurie, este bine să ne amintim că, exact acum 25 de ani, Revoluţia română a făcut posibilă această evoluţie neaşteptată pentru mulţi dar, în acelaşi timp, cred că este bine să ne amintim că oameni s-au jertfit pentru ca noi astăzi să putem să ne bucurăm', a spus Iohannis, la această recepţie.

Totodată, în discursul său, noul preşedinte le-a urat celor prezenţi la eveniment 'sărbători fericite'.

'Este o perioadă foarte specială. Suntem foarte aproape de sărbătoarea Crăciunului. Şi, dacă întrebăm pe oricine cu ce sentimente ar trebui să aşteptăm Crăciunul, cred că majoritatea vor spune: cu calm, cu linişte şi cu speranţă. Şi cred că aceste cuvinte sunt importante şi pentru mandatul meu şi sper să fie mult mai mult decât o coincidenţă că speranţa ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astăzi în alocuţiunea mea din Parlament şi, atunci, cu această ocazie, îmi permit să vă doresc Crăciun fericit, sărbători fericite şi numai bine!', a spus preşedintele Iohannis.

De asemenea, acesta i-a mulţumit lui Valentin Astănculesei, care a cântat Imnul Naţional în deschiderea recepţiei private.

Momentul fusese anunţat încă de vineri chiar de către Klaus Iohannis.

'Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: aşa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României. Mandatul meu va începe sub semnul imnului naţional, ca un simbol al solidarităţii tuturor românilor şi al dorinţei noastre de schimbare', a scris vineri Iohannis, pe pagina sa de facebook.

Klaus Iohannis a preluat, duminică, de la Traian Băsescu, mandatul prezidenţial pentru următorii cinci ani, mai scrie Agerpres.


Etichete prezidențiale 2014receptiepalatul cotroceniKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live