Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

22 Noiembrie 2018
Vizualizari: 705
Comentează add

Președintele Iohannis nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală decât după sarbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Iohannis: În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniştri

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, până după sărbătorile de 1 Decembrie, nu va lua nicio decizie în privinţa noilor miniştri propuşi aseară de PSD pentru ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. 

El a spus că acţionează în cadru strict constituţional şi că nu se poate guverna aşa cum face PSD, schimbând miniştrii foarte des.

Redactorul nostru Oana Bâlă au urmărit declaraţiile făcute de şeful statului, cu puţin timp în urmă, şi are acum detalii în direct:
Bună ziua, Oana!


Reporter: Bună ziua! Președintele Klaus Iohannis a declarat că a primit astăzi o propunere de remaniere guvernamentală, dar consideră că acest lucru  nu este de bun augur în contextul  în care PSD este la al treilea guvern în mai puțin de doi ani. Șeful statului a precizat că 70 de politicieni au fost sau sunt acum miniștri  în aceste guverne și a adăugat că nu este de acord să contribuie la o astfel de guvernare care seamănă mai degrabă cu un carusel.

În opinia sa, în prezent executivul este complet și poate lucra.


Klaus Iohannis: În această săptămână nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi, o remaniere după remaniere, va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Până atunci, pot să vă spun că nu se va întâmpla în această zonă nimic.


Reporter: Pe de altă parte, președintele României a afirmat că va studia motivarea avizului negativ pe care CSM l-a dat în cazul propunerii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Șeful statului a spus, însă, că este mulțumit de activitatea procurorului geneal care își face treaba foarte bine, iar în opinia sa, propunerea de revocare formulată de către ministrul justiției este o eroare.


Etichete klaus iohannisremaniereguvernpropunericentenar1 decembrielia olguta vasilescumircea draghici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live