Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Septembrie 2019
Vizualizari: 582
Comentează add

Şeful statului a apreciat, într-un comunicat, că măsura este un demers mai degrabă segregaţionist, care nu ţine cont de individualitatea fiecărui elev.

Iohannis critică repartizarea automată a elevilor la şc profesionale

radiojurnal

   Foto Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat măsura luată de ministrul interimar al Educaţiei, cu privire la repartizarea automată în învăţământul profesional a elevilor care au obţinut note sub 5 la Evaluarea Naţională.

Şeful statului a apreciat, într-un comunicat, că măsura este un demers mai degrabă segregaţionist, care nu ţine cont de individualitatea fiecărui elev.

La rândul său, Ministerul Educaţiei a precizat că, potrivit datelor centralizate până în prezent, elevii care la examenul naţional de capacitate au obţinut medii sub 5 şi au fost repartizaţi la licee teoretice au promovat Bacalaureatul în proporţie foarte mică.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, aceşti tineri au la dispoziţie posibilităţi limitate de a intra pe piaţa muncii sau de a-şi continua studiile.

În acest context, a explicat Ministerul Educaţiei, a fost emis ordinul care prevede ca elevii respectivi să fie repartizaţi la şcoli profesionale, pentru a avea şansa de a învăţa o meserie.


Etichete Klaus Iohannisrepartizare automatăelevişcoli profesionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live