Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE - continuare Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2017
Vizualizari: 455
Comentează add

Preşedintele României a sesizat Curtea Constituţională cu privire la faptul că funcţionarul public poate rămâne în funcţie până la pronunţarea verdictului definitiv

Iohannis crede că funcţionarul public trimis în judecată trebuie suspendat

radiojurnal

  Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constuţională cu privire la modificările aduse, de Parlament, legii privind statutul funcţionarilor publici.

Potrivit acestor modificări, funcţionarul public care este trimis în judecată nu mai este suspendat din funcţie, ceea ce, în viziunea preşedintelui, ar diminua standardele de integritate care sunt componente ale statului de drept şi ar creea un privilegiu nejustificat.

Klaus Iohannis arată, în sesizarea trimisă Curţii Constituţionale, că funcţia publică implică ansamblul atribuţiilor şi responsabilităţilor, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor de putere publică.

În connsecinţă, standardele privind integritatea şi deontologia funcţionarului public trebuie să fie astfel stabilite încât faptele penale săvârşite de acesta în timpul ocupării unei funcţii publice să nu se răsfrângă asupra instituţiei publice.


Etichete Klaus Iohannislegea statutului funcţionarului publicCCRsuspendaretrimitere în judecată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live