Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1184
Comentează add

Preşedintele ales Klaus Iohannis spune că aşteaptă ca Parchetul să dea cît mai curînd rezultatul investigaţiei privind felul în care s-a votat în diaspora.

Iohannis cere urgentarea cercetării privind votul din diaspora

radiojurnal

Președintele ales Klaus Iohannis. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele ales Klaus Iohannis spune că aşteaptă ca Parchetul Curţii Supreme să dea cît mai curînd rezultatul investigaţiei privind împiedicarea exercitării drepturilor electorale de către românii din diaspora.

"România normală, spune el într-o postare pe pagina sa de facebook, nu este doar despre viitor ci şi despre trecut, despre cum cei care au incercat să abată societatea noastră pe drumuri atât de greşite sunt traşi la răspundere".

Mesajul este postat impreuna cu o înregistrare video de aproape 12 minute intitulată ''Victoria diasporei in Londra'', un film ce surprinde atmosfera votului din diaspora şi reflecțiile românilor ce au aşteptat să-şi exercite dreptul la vot in cadrul alegerilor prezidenţiale din 2 si 16 noiembrie a.c.

Despre aceste imagini, Klasu Iohannis spune ca ii trezesc sentimente contradictorii. Pe de o parte, el se declară impresionat de valul schimbării la care românii din diaspora au contribuit din plin.

Pe de alta parte, spune el, este revoltat că cei care i-au împiedicat pe români sa-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcţii.

Procurorul general al Romaniei Tiberiu Niţu anunţa in 20 noiembrie că a inceput urmarirea penala pentru incalcarea dreptului de vot in diaspora, precizând ca s-au primit foarte multe sesizări.


Etichete alegerivot in diasporafacebookparchetcercetari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live