Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 251
Comentează add

Președintele, premierul și mai mulți miniștri au discutat despre modalitățile prin care România va putea utiliza cât mai eficient fondurile europene.

Iohannis: Au fost obținute fonduri UE în valoare de 80 de miliarde de euro

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Autoritățile nu doresc să instituie starea de urgență în decembrie, iar situația nu duce deocamdată cu gândul la carantină, a spus președintele Klaus Iohannis în această seară.

Într-o conferință de presă, șeful statului a anunțat că a obținut de la Uniunea Europeană 80 de miliarde de euro pentru România pentru următorii nouă ani, iar apoi a răspuns întrebărilor jurnaliștilor care au fost în majoritate despre evoluția pandemiei de COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a discutat astăzi cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri despre modalitățile concrete prin care România va putea accesa integral și utiliza cât mai eficient fondurile europene.

Au fost stabilite 12 direcții prioritare, printre care se numără sănătatea, educația, digitalizarea, protecția mediului sau energia, grupate în trei piloni principali ai Planului Național de Redresare și Reziliență.

Şeful statului a spus că are încredere că actualul executiv va reuși să obțină banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană și că atragerea de fonduri europene este deja la un nivel mult mai bun față de guvernările anterioare.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, președintele României a afirmat că țara noastră a gestionat bine pandemia de COVID-19 și deocamdată nu se pune problema carantinei sau a restricțiilor totale.

Şeful statului a mai declarat că nu circulația pe timp de noapte amplifică pandemia, ci petrecerile organizate noaptea și a menționat că trebuie văzute efectele măsurilor deja luate până la impunerea de noi reguli.

(RS)


Etichete klaus iohannisuepandemieludovic orban(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live