Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 803
Comentează add

Combaterea terorismului trebuie să fie un element-cheie al agendei ONU de prevenţie, a spus Klaus Iohannis. Discursul a fost transmis în direct la Radio România Actualităţi.

Iohannis a declarat la ONU că România susţine lupta contra terorismului

radiojurnal

 

România salută reforma mecanismelor Organizaţiei Naţiunilor Unite de luptă împotriva terorismului şi demersurile ONU de a face din combaterea acestui fenomen, un element-cheie al agendei sale de prevenţie, a spus, în această noapte, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul discursului rostit în plenul Adunării Generale a ONU, de la New York.

Potrivit trimisului nostru, Oana Bâlă, şeful statului şi-a exprimat încrederea în eficienţa nou-înfiinţatului Birou al Naţiunilor Unite de luptă împotriva terorismului şi a menţionat că România îşi menţine angajamentul faţă de iniţiativa comună cu Spania pentru posibila fondare a unei Curţi Internaţionale împotriva Terorismului.

Klaus Iohannis a punctat, totodată, importanţa unei ordini internaţionale bazate pe principii şi reguli.

În discursul său, difuzat în direct la Radio România Actualităţi, Klaus Iohannis a mai spus că dezvoltarea şi susţinerea păcii necesită nu doar o reacţie rapidă şi adecvată la crize, ci şi o înţelegere a cauzelor aflate la baza conflictelor şi insecurităţii, care rareori provin dintr-o singură sursă.


Etichete Klaus Iohannisonudiscursterorism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live