Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

28 Iunie 2021
Vizualizari: 439
Comentează add

Institutul Clinic de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca nu va avea de suferit ca urmare a măsurilor de reorganizare, afirmă ministrul sănătății.

Ioana Mihăilă - Concluzii ale vizitei la Institutul de Urologie din Cluj

adriana-turea

 Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. Foto: https://www.facebook.com/ioana.mihaila.96

Institutul Clinic de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca nu va avea de suferit ca urmare a măsurilor de reorganizare, afirmă ministrul sănătății. Ioana Mihăilă a explicat că vor fi comasate activitățile auxiliare, precum laboratorul de analize, radiologie sau anatomopatologie prin includerea în structura funcțională a Spitalului Clinic Județean din Cluj-Napoca. 
 
Ministrul sănătății Ioana Mihăilă spune că în urma vizitei pe care a făcut-o la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca a primit trei solicitări din partea cadrelor medicale.
 
Printre acestea se numără modificarea tarifului pe caz ponderat, solicitare transmisă Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și includerea în programul de „Acțiuni prioritare pentru Anestezie și Terapie Intensivă”.
 
Ministrul sănătății Ioana Mihăilă: Institutul de Urologie și Transplant Renal se află în primele 10-15 spitale din țară ca valoare a tarifului pe caz ponderat, cu o valoare de 1.839 de lei, mai mult decât Spitalul Clinic Parhon din Iași care desfășoară o activitate similară sau ca Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. În plus, doar în luna iunie, Institutul de Urologie și Transplant a primit o suplimentare de fonduri de 30.000 de lei pe cazurile deja rezolvate. De la 1 iulie, după ce intră în vigoare următorul contract cadru și următoarele norme aferente contractului cadru, Institutul de Urologie și Transplant va primi o sumă semnificativ mai mare decât cea de acum, pe noile reguli de creștere a indicelui de case-mix și de scădere a duratei medii de spitalizare, această sumă fiind cam cu 340.000 de lei în plus pe lună.
 
Referitor la solicitarea de includere în Programul „Acțiuni prioritare ATI”, Ministerul Sănătății a făcut deja demersuri pentru ca Institutul de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca să fie inclus în acesta.
 
Nu poate fi rezolvată însă solicitarea de modificare a cadrului normativ pentru acțiuni prioritare de transplant pentru finanțarea cheltuielilor de personal, întrucât ar face obiectul unei duble finanțări, a mai spus Ioana Mihăilă.

Etichete Institutul Clinic de Urologie și TransplantCluj-Napocaministrul sănătățiiIoana Mihăilă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live