Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

6 August 2014
Vizualizari: 1198
Comentează add

Procurorii DIICOT îl audiază pe omul de afaceri Ioan Niculae într-un dosar de sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz

madalina-verman

Ioan Niculae. Foto: Arhivă Agerpres.

Omul de afaceri Ioan Niculae este audiat de procurorii DIICOT în dosarul Romgaz.

La intrare în sediul parchetului, el declarat că nu are nicio logică decizia anchetatorilor de a schimba acuzaţia de subminare a economiei naţionale în instigare la abuz în serviciu.

În acest dosar, în iunie, patronulului Interagro i s-au adus la cunoştiinţă noile acuzaţii, respectiv sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Iniţial, în 2012, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea de Reglementare a Energiei şi reprezentanţi ai unor firme din Bucureşti, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Adriean Videanu, printre suspecți

Printre suspecţi se află şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Ei erau acuzaţi că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126 milioane dolari şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional.

Procurorii susţin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantităţi considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deţinută de Ioan Niculae, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate.


Etichete DIICOTIoan NicolaeaudieriRomgazInteragroabuzfirmaparchetsubminareMinisterul EconomieiAdriean Videanugaze naturale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live