Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

25 August 2015
Vizualizari: 1708
Comentează add

Ediţia 673 din 22.08.2015

Invitaţi: Vali Rotari şi Gabriel Golescu Invitaţi: Vali Rotari şi Gabriel Golescu - Conține audio

andrei-partos

E o ediţie care începe cu Manowar (în limba română!), Bon Jovi (2015) şi Van Morrison continuă cu un alt debut în studio: Foişorul de Foc. Grup reprezentat de Vali Rotari (născut la Craiova pe 1.04.1959) şi chitaristul Gabriel Golescu (născut pe 30.04.1962).

Doi oameni cu experienţă mare atât în ţară cât şi în străinătate (Gabi Golescu a trăit mulţi ani peste Ocean). Vali Rotari e basist şi compozitor, a cântat în numeroase trupe, a colaborat cu mulţi solişti, o face şi acum fiind şi producător în propriul studio. Au fost participări la Mamaia, la Eurovision (s-a lăsat cu contestaţii), s-au adunat amintiri din anii 80, 90... Dealtfel primul album Foişorul de Foc este din 2000. Urmează unul nou foarte curând. Cei doi au vorbit despre concertele văzute, despre cele dorite, despre nevoia de sindicat al artiştilor, despre rolul acestor sindicate în alte ţări.

Pe lângă numeroase piese Foişorul de Foc, veţi auzi şi preferinţele invitaţilor: Yes, The Police, The Script, Muse, Emerson, Lake & Palmer ş.a. De altfel, Vali Rotari a mărturisit că a ajuns la muzica rock la 12 ani când a ascultat o emisiune „Metronom” la Europa liberă.
 

Aveţi şi un scurt interviu telefonic cu Adrian Romcescu şi Florin Apostol, prezenţi la Festivalul-concurs „Sfinxul de Aur” de la Buşteni în calitate de juraţi, dar şi pentru a susţine recitaluri. Compozitorul Adrian Romcescu ne-a oferit piesa „Cetitudine” interpretată de Florin Apostol.


 Agenda pop-rock a inclus piese cu Ray Wilson (primul concurs dintr-un serial cu 4 episoade), Morrissey, Pink Martini, Fuego (piesă nouă) ş.a.


Top Sentimental a fost cu irlandezul Van Morrison. Primele locuri a fost ocupate de piesele 1. Brown Eyed Girl, 2. Have I Told You Lately, Gloria.
 

Audio:


Etichete ManowarBon JoviVan MorrisonFoişorul de FocVali RotariGabriel GolescuYesThe PoliceThe ScriptMuseEmersonLake & PalmerAdrian RomcescuFlorin ApostolSfinxul de AurRay WilsonMorrisseyPink MartiniFuego

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live