Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

30 Martie 2016
Vizualizari: 1024
Comentează add

Ediția 704 din 26.03.2016

Invitați: Trooper și Romeo Mocanu Invitați: Trooper și Romeo Mocanu - Conține audio

andrei-partos

Romeo Mocanu 

Ediția a debutat cu o piesă dedicată memoriei celor care au pierit la Bruxelles pe 22 martie. Compozitorul și poetul Jacques Brel era cel mai potrivit pentru acest moment.

Doi componenți ai grupului Trooper, Alin ”Coiotu” Dincă și Ionuț Rădulescu ”Oscar” ne-au adus informații exacte despre un spectacol rock programat pentru 16 aprilie. Veți avea amănunte despre invitații lor, despre organizare. Am aflat câte ceva despre relațiile dintre grupurile rock, fie că sunt heavy metal sau alternativ. Veți auzi piese Trooper, dar și Phoenix (Nicu Covaci este invitatul principal din 16.04). Nu putea lipsi Iron Maiden din această primă parte.

Romeo Mocanu este un domn serios, care pe 29 februarie 2016 a împlinit 60 de ani. A debutat în emisiune, demonstrând că nu e niciodată prea târziu. Este mare iubitor de muzică, s-a ocupat indirect de acest domeniu, dar a decis recent, încurajat de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici și Teo Boar, să-și valorifice talentul de compozitor și interpret. Albumul ”Grâu păzit de maci” include piese scrise pe versurile lui Mircea Dinescu, Mircea Micu, Adu Cusin, Carmen Sofianu, Vali Crăciun sau Romeo Mocanu. Pe lângă repere biografice am obținut și un scurt recital live (cu alte piese, nu cele de pe album) , fapt care i-a bucurat pe ascultătorii noștri. Au fost și piese preferate cu Mircea Baniciu, War, Riccardo Cocciante, Led Zeppelin, Dinu Olărașu, Lucio Battisti, Uriah  Heep, Eagles.

Top 5 Sentimental a avut succes. Kenny Rogers a fost dorit de mulți prieteni în faza sondajelor pregătitoare. Primele clasate au fost piesele 1. The Gambler, 2. Ruby , Don t Take Your Love To Town, 3. Lucille.

Au fost și noutăți cu Alexandru Andrieș, 3 Doors Down, dar și clasici ca John Rowles, Charles Aznavour, Paul Anka sau Aerosmith.

Audio:


Etichete TrooperRomeo MocanuAlin DincaIonut RadulescuPhoenixNicu CovaciIron MaidenMircea BaniciuVlady CnejeviciTeo BoarMircea DinescuMircea MicuAdu CusinCarmen SofianuVali CrăciunMircea BaniciuWarRiccardo CoccianteLed ZeppelinDinu OlărașuLucio BattistiUriah HeepEaglesKenny RogersAlexandru Andrieș3 Doors DownJohn RowlesCharles AznavourPaul AnkaAerosmith

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live