Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

3 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1161
Comentează add

Ediția 735 din 29.10.2016

Invitați: Traian Cosma, Silvia Ștefănescu, Tică Alexe Invitați: Traian Cosma, Silvia Ștefănescu, Tică Alexe - Conține audio

andrei-partos

 

 La un an de la tragedia „Colectiv” am început ediția cu un cover la piesei „The Day We Die” inclus pe un album Tribut lansat chiar în ziua emisiunii.

Avem un debut emoționant prin prezența lui Traian Cosma în studio. A plecat  din România în 1989, cu puțin timp înainte de „Revoluție” și iată-l revenit în țară, stabilit la Oradea. Mă bucur că datorită poetului George Stanca am ajuns la el și a putut sta cu noi măcar o oră. A și cântat cu chitara și vocea, compoziții de-ale sale, ne-a povestit despre Australia, a fost plăcut surprins despre cele scrise de Nicu Alifantis în „FaceCarte” (2016) despre Traian Cosma, cel din 1973... Am aflat multe despre Australia, despre muzica anilor trecuți, despre colaborarea cu Metropol și altele.
 
Ne-au vizitat Silvia Ștefănescu (solistă, artist plastic) Tică Alexe (solist și producător muzical) și Dana Cristescu (promoter). Am ascultat piese interpretate de fiecare dintre cei doi. Piese cântate împreună nu sunt încă, dar se pregătesc. Grupul Sfera poate da lovitura în curând. Silvia a realizat, printre altele, magneți de frigider și brelocuri cu Pampsy, mascota emisiunii. Are mult talent și se ocupă intens și de astfel de activități. Au fost și piese propuse de invitați cu Roșu și Negru, Ioan Gyuri Pascu, Michael Jackson ș.a. Cei doi sunt adepții cântărilor live, iar experiența lor în domeniu este considerabilă. 
 
Topul Sentimental Special a revenit pieselor cu texte valoroase. Autorii au fost votați de un număr record de participanți, iar piesele au fost propuse, în mare măsură de Alexandru Andrieș. Primii creatori de versuri pentru muzică au fost Leonard Cohen, Bob Dylan, Jim Morrison, Nick Cave și Cat Stevens.
 
O ediție foarte bogată și diversă pe care vă recomand s-o ascultați integral! 
 
Audio:
 
 
 

Etichete Traian CosmaGeorge StancaNicu AlifantisSilvia ȘtefănescuTică AlexeDana CristescuRoșu și NegruIoan Gyuri PascuMichael JacksonAlexandru AndrieșLeonard CohenBob DylanJim MorrisonNick CaveCat Stevens

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live