Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

9 Februarie 2016
Vizualizari: 1677
Comentează add

Ediția 697 din 6.02.2016

Invitați: Toulouse Lautrec, Grimus Invitați: Toulouse Lautrec, Grimus - Conține audio

andrei-partos

 

Managerul Ernesto Bianchi e singurul care ne-a mai vizitat și este deja un nume consacrat în lumea muzicală de la noi.  A venit cu chitaristul trupei Grimus, singurul bucureștean, Cristian Csapo-Martinescu.  Acesta ne-a vorbit despre pregătirile pe care le face trupa din Cluj-Napoca pentru aniversarea celor 10 ani de existență (26.02. la Arenele Romane) și ne-a propus piese noi (”Vom lupta” este o apariție din acest an) și vechi.  Apoi a plecat cu mașina la Cluj. Am rămas cu Ernesto și cei trei componenți ai grupului Toulouse Lautrec: Apartman (chitară, compoziție, texte, vocal), Emu (chitară bas amplificată discret) și Greenman (baterie soft, adaptată condițiilor noastre din studio). Au cântat în direct, a oferit nenumărate piese de pe cele trei albume, ”Heroes” (2011), ”Extraordinar”(declarat albumul anului 2013) și ”Dejun pe iarbă” (lansat în iunie 2015). Grupul a avut numeroase apariții festivaliere în Ungaria, Franța, Republica Moldova, Austria, Polonia ș.a. Veți auzi secvențe din viețile celor trei, răspunsuri la întrebările ascultătorilor, veți afla cum decurg spectacolele, cu ce fel de muzicieni colaborează, pe cine agrează ș.a.m.d. 

Am avut parte și de o discuție telefonică de la Sanremo. Prin amabilitatea Ilenei Popovici, care locuiește acolo, dar este și acreditată la Festivalul italian, am aflat noutăți, informații din culise, pronosticuri. A fost un motiv perfect pentru a difuza piese de pe albumul lui Elton John, lansat cu foarte puțin timp înainte. Elton John a a vut  microrecital marți, 9.02. la Sanremo. 

Veți mai auzi piese cu Florin Piersic (compoziție semnată de regretatul Dan Iagnov, născut pe 6.02.1935), Mădălina Manole, The Cult, Natalie Cole, Bonnie Tyler, The Winery Dogs, Gary Moore, Alessandro Safina, Bob Marley și alții. 

Top 5 Sentimental cu Alice Cooper s-a bucurat de un succes neașteptat. Piesele clasate pe primele locuri: 1. Poison, 2. School ‘s Out, 3. Only Women Bleed.

 

Audio:


Etichete Ernesto BianchiGrimusCristian Csapo-MartinescuToulouse LautrecSanremoIleana PopoviciElton JohnFlorin PiersicDan IagnovMădălina ManoleThe CultNatalie ColeBonnie TylerThe Winery DogsGary MooreAlessandro SafinaBob MarleyAlice Cooper

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live