Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

26 Iunie 2013
Vizualizari: 3926
Comentează add

Ediţia 560 din 22.06.2013

Invitaţi: Soul Serenade Invitaţi: Soul Serenade - Conține audio

andrei-partos

Soul Serenade

Prima ediţie de vară, generic estival nou.Cu bucurie semnalez un nou debut absolut la RRA: Soul Serenade. Trei tineri îndrăgostiţi de blues, soul, de muzică tradiţională. Au venit şi au cântat, ne-au oferit un adevărat recital susţinut cu plăcere reală. Adelina Chivu (n. 30.03.1993 e solista vocală, dar este şi „domnişoara de fier”, cum i-au spus ascultătorii), Andrei Rotariu (n. 29.10.1988, este chitarist, cântă la mai multe muzicuţe, foloseşte tamburina şi se descurcă foarte bine cu vocea, este prietenul Adelinei) şi Codruţ Andrei (n. 30.03. 1985, cântă la mandolină, dar şi vocal, a mai fost în studio când colabora cu Adi Manolovici) ne-au arătat că nu există o vârstă anume pentru blues acustic şi soul.

În repertoriul lor live figurează piese din anii 50-60-70 cântate de Ruth Brown, Koko Taylor sau Tedeschi Trucks Band ş.a. La cererea celor de acasă am avut parte şi de un „Trurli” interpretat de Adelina (are o experienţă serioasă şi în muzica uşoară, iar acum e studentă la „Conservator”), de „Mercedes Benz” (Janis Joplin) dar şi de o compoziţie proprie semnată de Andrei Rotariu. De pe lista preferinţelor celor trei n-au lipsit Sam Cooke, Howlin Wolf, Louis Jordan, Sfinx, Otis Rush sau Aretha Franklin (piesa „Soul Serenade”). De reţinut că tinerii au participat în martie 2013, la un festival de blues din Franţa unde au obţinut un excelent loc doi!


 Rubricile tradiţionale au mai inclus piese cu Maria Tănase, Basorelief, Kris Kristofferson, Richard Marx, Vasco Rossi, Alice Cooper ş.a. Top 5 a aparţinut regretatului solist Aurelian Andreescu. Primele trei clasate au fost piesele 1.”Copacul” (număr record de voturi!), 2. „Oameni”, 3. „Dorul” şi „Tu eşti primăvara mea”, la egalitate de voturi.

Audio:


Etichete Soul SerenadeAdelina ChivuAndrei RotariuCodrut AndreiJanis JoplinSam CookeOtis RushAretha FranklinMaria TanaseVasco RossiAurelian Andreescutopbluesmuzicalive

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live