Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

24 Aprilie 2013
Vizualizari: 7130
Comentează add

Ediţia 551 din 20.04.2013

Invitaţi: Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu Invitaţi: Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu - Conține audio

andrei-partos

Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu

Am avut din nou câteva premiere. Au fost în studio, pentru prima oară împreună, Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu. Au fost şi piese în primă audiţie, au fost şi povestiri inedite. Au vorbit despre colaborarea lor, despre fiul lor, care s-a îndreptat cu plăcere tot spre muzică. Silvia a primit o serie de mesaje de la cei care o ştiu încă de pe vremea premiilor obţinute la Mamaia. În schimb mulţi tineri l-au descoperit abia acum pe chitaristul şi compozitorul Florin Ochescu. Perioadele lui alături de Liviu Tudan şi Roşu şi Negru, ProgresivTM, de Holograf, de Berti Barbera şi alţii, au trezit interes şi au provocat multe întrebări din partea celor care ne ascultă. A recunoscut că n-a mai compus de multă vreme pentru Silvia, dar cântă în continuare blues cu mare plăcere. Florin Ochescu a fost component al Big Band-ului Radio timp de 12 ani.

Lista de preferinţe personale i-a aparţinut mai mult lui şi a inclus nume ca Deep Purple, Mark Knopfler, Jimi Hendrix, Muse, The Beatles  ş.a. Silvia a colaborat recent cu Robert Anghelescu (Proconsul) şi promite să adune material nou până spre final de an pentru că din 2004 n-a mai avut un CD cu piese noi. Au apărut două albume „Best Of...”. Solista are o serie de proiecte jazz şi participă cu mare entuziasm la acţiuni umanitare. Marile teme n-au lipsit din discuţia cu cei doi soţi: difuzarea muzicii româneşti la posturile de radio şi tv, generaţia celor de peste 40-50 de ani şi tendinţele de marginalizare, concursurile de interpretare, pregătirea tinerilor ş.a.m.d. A fost o întâlnire cu multă substanţă.


 În rubricile de final veţi auzi o serie de informaţii utile privind viaţa concertistică din ţară, precum şi piese cu Timpuri Noi (a fost o lansare nocturnă simultană cu „Eu ţin ritmul” la R.R.A. şi pe Youtube!), David Bowie, Dio, Orianthi, Marina Scupra, Florin Apostol (tot o premieră), Grand Funk Railroad ş.a. 

Audio:


Etichete Silvia DumitrescuFlorin OchescuLiviu TudanTimpuri NoiRosu si NegruBerti BarberaHolografProgresiv TMDavid BowieDioOrianthiMarina ScupraFlorin ApostolProconsulDeep PurpleMark KnopflerJimi HendrixMuseThe Beatles

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live