Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

25 Octombrie 2017
Vizualizari: 1158
Comentează add

Ediția 786 din 21.10 2017

Invitați: Nicu Alifantis și Vlad Crețu Invitați: Nicu Alifantis și Vlad Crețu - Conține audio

andrei-partos

 

Prima oră îi aparține lui Nicu Alifantis. Două evenimente desfășurate în cadrul F.N.T. meritau explicate și promovate corespunzător. Vernisajul expoziției de la Teatrul Bulandra (Sala Toma Caragiu) a avut deja loc pe 22.10. La sugestia ascultătorilor, la rugămintea celor de peste hotare, am avut și un live-streaming duminical, care, se pare, nu l-a încântat pe Nicu Alifantis. Din acest motiv nu-l mai puteți viziona pe pagina de Facebook emisiunii Psihologul muzical. În emisiune ne-a oferit, cu generozitate, secvențe din diferite coloane sonore. A creat muzica pentru 118 spectacole de teatru în cei 45 de ani de carieră. Am primit cadou și un tablou din expoziție. O raritate din 1988 pentru care mulțumesc și de aici. Spectacolul „A 13-a noapte” va avea loc tot la Teatrul Bulandra, pe 27 octombrie. Amănunte aflați numai dacă ascultați aici. Afișele evenimentelor sunt realizate tot de Nicu Alifantis și au fost apreciate de prietenii emisiunii.

Următoarele ore i-au revenit lui Vlad Crețu (Supermarket) care a venit cu chitara, ne-a cântat piese vechi și noi, a răspuns prompt la toate solicitările de acasă. „Clipe perfecte”, noul CD,  s-a lansat oficial marți 24.10. dar prelansarea s-a produs în emisiune. Vlad Crețu are o legătură specială cu folkul, a participat la numai 9 ani (pe atunci era Vlăduț) la Festivalul Om bun, motiv serios pentru a cânta cu dăruire și piesa lui Dan Andrei Aldea. Pe lângă o serie de compoziții proprii, Vlad ne-a propus și câteva preferințe cu Garth Brooks, Queen, Electric Light Orchestra, Ray Charles & Willie Nelson, John Lennon ș.a.m.d. 

Am avut o premieră propusă de Margareta Pâslaru, piese cu Riccardo Fogli, Bob Dylan, Tony Poptămaș, Emmylou Harris, Manfred Mann ș.a.

Regretatul Tom Petty a beneficiat de un spațiu mai amplu. Primele clasate în Top Sentimental au fost 1. Learning To Fly, 2 I won t Back Down, 3 Free Fallin.  

 

Audio:


Etichete Vlad CretuSupermarketNicu AlifantisGarth BrooksQueenElectric Light OrchestraRay Charles & Willie NelsonJohn LennonMargareta PâslaruRiccardo FogliBob DylanTony PoptămașEmmylou HarrisManfred MannTom Petty

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live