Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

10 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1030
Comentează add

Ediția 745 din 7.01.2017

Invitați: Nelu Stratone și Andrei Ruse Invitați: Nelu Stratone și Andrei Ruse - Conține audio

andrei-partos

 

Prima ediție a anului a coincis cu o mare Sărbătoare creștină, Sf. Ion, era și Crăciunul pe rit vechi, dar a fost și debutul lui Nelu Stratone (om de radio cu vechime) și a editorului cărții sale, Andrei Ruse în emisiunea noastră. Cartea „Rock sub seceră și ciocan” a apărut la final de 2016 la Hyperliteratura, altfel un site de cultură foarte apreciat. Cei doi au relatat despre cum s-a născut această amplă lucrare (prima dintr-o serie de trei), despre preocupările lor, au ilustrat cartea cu  povești dar și cu secvențe audio inedite cu Sincron, Phoenix, Sideral, Olympic 64, Roșu și Negru, Chromatic Group, Curtea Veche 43, FFN, Semnal M, Sfinx sau Iris. Au fost și piese preferate cu Dr. Hook, Tom Petty, Peter Gabriel ș.a.  Am avut un concurs pentru a obține cartea iar tragerea la sorți s-a transmis prin live-streaming pe Facebook. 

Ascultătorii s-au lăsat provocați și au reconstituit lista cu artiștii străini care au vizitat România înainte de 1989.

Din clasamentele de final de an, nominalizările Grammy, am ales alte nume ca Radiohead, Metallica, Mitski, Nick Cave, iar Top 5 Noncomformist a inclus piese dedicate sărbătoriților zilei cu Taylor Swift, Martial, Chuck Berry, Vaya Con Dios și Gheorghe Dinică, la care se adaugă Mirabela Dauer și Eruption din deschiderea emisiunii. 

Am avut și o scurtă intervenție de la Bruxelles cu Mona Mihaela Trifu, cea care se ocupă de cea de-a 5 ediție a Revelionului Artiștilor din 14 ianuarie (Berăria H). 

Veți auzi și noutăți cu Deep Purple, Francesco Tricarico, Sixx AM.

Audio:


Etichete Nelu StratoneAndrei RuseRock sub seceră și ciocanHyperliteraturaSincronPhoenixSideralOlympic 64Roșu și NegruChromatic GroupCurtea Veche 43FFNSemnal MSfinxIrisDr. HookTom PettyPeter GabrielRadioheadMetallicaMitskiNick CaveTaylor SwiftMartialChuck BerryVaya Con DiosGheorghe DinicăMirabela DauerEruptionMona Mihaela TrifuDeep PurpleFrancesco TricaricoSixx AM

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live