Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

24 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1240
Comentează add

Ediția 747 din 21.01. 2017

Invitați: Mircea Rusu și prietenii săi Invitați: Mircea Rusu și prietenii săi - Conține audio

andrei-partos

 

Mircea Rusu a revenit în studio, a revenit la muzică și poezie 100%, va fi mai prezent în viața artistică a țării de acum încolo. A venit cu colegii și prietenii săi. Roxana Sorina Tudor (poet, contabil, recitator ș.a.), Ștefan Orfescu (chitarist cu multiple proiecte, un album personal, „Despre noi” lansat în noiembrie 2016), Marius Lung „Ursu” (bas) și Norbert Tobias (percuție).

A fost o formulă redusă la condițiile de studio, dar a sunat totul foarte bine. Un triplu CD, „Lumea din mine” este lansat acum și radiofonic, urmează un turneu național de promovare. Alături de acest material bogat, am primit și cartea cu aleși titlu, editată de „Charmides” din Bistrița (2016) care include povestiri, scrisori, postări de pe Facebook și „Poezele fără nume”. Fără îndoială, talentul  de povestitor și scriitor i-a surprins plăcut pe foarte tinerii ascultători. „Mircea Rusu nu este doar o poveste, este o poveste cu cântec” (a scris Nicolae Pastin prin SMS).  Au fost peste 450 de mesaje dintre care câteva se găsesc în continuarea acestui text introductiv. Mircea Rusu a primit invitații din SUA, Canada sau Australia, așa că va avea mult de circulat de acum încolo. Mircea a povestit despre colaborarea cu Compact, despre trecerile prin Costinești, despre albumele precedente. Roxana Tudor a recitat o poezie proprie, acompaniată spontan la chitară de Ștefan Orfescu.

Propunerile suplimentare din partea lui Mircea Rusu au fost cu Peter Gabriel, Rush, The Paper Kites, Yes

Interviul cu Ian Anderson (Jethro Tull) s-a bucurat de o primire excepțională. Are și o durată consistentă, aproape 30 de minute, așa că aveți ce auzi sau citi (traducerea este postată  pe pagina emisiunii).

Topul 5 Sentimental a fost al lui Paul Rodgers și a prezențelor sale ca solist vocal la Free și Bad Company. Primele locuri sunt ocupate de Free cu All Right Now (1970), 2. Paul Rodgers cu Muddy Waters Blues (din 1993), 3. Free- Wishing Well (1973).

 

Audio:


Etichete Mircea RusuRoxana Sorina TudorȘtefan OrfescuMarius LungNorbert TobiasLumea din mineCompactPeter GabrielRushThe Paper KitesYesIan AndersoninterviuexclusivJethro TullPaul RodgersFreeBad Company

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live