Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

1 Iulie 2014
Vizualizari: 1969
Comentează add

Ediţia 613 din 28.06.2014

Invitaţi; Mike Godoroja & Blue Spirit Invitaţi; Mike Godoroja & Blue Spirit - Conține audio

andrei-partos

Mike Godoroja & Blue Spirit

A fost o revenire motivată şi inspirată. Mike Godoroja &Blue Spirit au fost în studio în aprilie 2013. Au susţinut şi atunci un recital în toată regula, cu povestiri, explicaţii extrem de bine primite de prietenii emisiunii. Acum a fost vorba despre un material lansat în iarna anului trecut intitulat „Hippie cu diamante-Stihuri de blues şi cântece pshedelice”. E un DVD audio cu 109 minute de muzică foarte bună, produs de Mike Godoroja. Au fost în studio Mike (voce, kazoo, texte, compoziţie), Alex Vişan (chitară, buzuki, compoziţie), Robert Ardeleanu (chitară bas, singurul cu amplificator la el), Vali Vătuiu (tobe, dar de data asta s-a oprit la tamburină) şi Mihai T. Alexandru (chitară şi dulcimer în noaptea albă de la R.R.A.). Pe materialul înregistrat mai apare Luca Marius, absent motivat. Inspiraţia a venit de la volumul de versuri „Aer cu diamante” care reuneşte poeţi optzecişti ca Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei, Florin Iaru şi Ion Stratan. Veţi afla explicaţii ascultând discuţiile noastre.

S-a cântat în direct, au fost piese din alte proiecte, trecute şi viitoare. Pe coperta albumului am găsit un text semnat de Dan Andrei Aldea:” Mă bucur să văd că prietenul meu Mike Godoroja scoate, după atâţia ani de activitate concertistică şi publicistică, un nou album. Să fie într-un ceas bun! P.S. Mulţumesc pentru „Ultima zi în ţară a lui Dan Andrei Aldea”, cinste pe care nu sunt convins că o merit”.


 Top 5 Sentimental a fost ocupat de marile hit-uri lansate de regretatul Dan Spătaru. A fost un număr impresionant de votanţi, iar primele locuri au fost ocupate de 1. Te aşteaptă un om, 2. Ţărăncuţă, ţărăncuţă, 3. Drumurile noastre.


Veţi mai auzi piese cu Bob Dylan, Nat King Cole, Black Country Communion, Alexandru Andrieş, Supertramp, Buena Vista Social Club sau Billy Idol.

 În cea de-a patra oră veţi asculta un interviu exclusiv şi spectaculos cu marele muzician Ian Andreson (cel care se confundă cu Jethro Tull).
  

Audio:


Etichete Mike Godoroja &Blue SpiritMircea CărtărescuHippie cu diamante - Stihuri de blues şi cântece pshedeliceTraian T. CoşoveiFlorin IaruIon StratanbluesliveIan AndersonJethro TullinterviuexclusivDan Andrei AldeaDan SpataruBob DylanNat King ColeAlexandru AndrieşSupertrampBuena Vista Social ClubBilly Idol

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live