Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru* Imnul national Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

28 Februarie 2017
Vizualizari: 1502
Comentează add

Ediția 752 din 25.03.2017

Invitați: Mihai Vanica, Ștefan Naftanailă, Marian Stere Invitați: Mihai Vanica, Ștefan Naftanailă, Marian Stere - Conține audio

andrei-partos

 

A fost o ediție cu 4 reprize. Prima i-a aparținut lui Ilie Stepan care a intervenit telefonic de la Timișoara pentru a anunța lansarea DVD-ului „Pro Musica Live In Prison”. Ne-a furnizat o serie de amănunte legate de proiect, de oamenii cu care a colaborat, de ineditul situațiilor trăite în Penitenciarul din Timișoara. Ne-a oferit și două piese de pe acest material deosebit: „Baladă pentru doi soldați” și un cover Pink Floyd foarte apreciat de ascultătorii noștri.

A revenit în emisiune, după o lungă absență, colegul nostru de la Radio România Cultural, Ștefan Naftanailă cu informații documente și material audio de la Sanremo 2017. Au fost multe amănunte neștiute de publicul din România, iar cei care ne urmăresc s-au bucurat de reîntâlnirea cu Ștefan.

I s-au alăturat în studio compozitorul Mihai Vanica și interpretul și textierul Marian Stere. Am aflat cu această ocazie că Mihai și Ștefan au fost colegi încă din clasa I la Școala de Muzică, după care au redevenit colegi activând în Radio România. Mihai se afla la prima lui vizită în studioul emisiunii și pentru faptul că după prea mulți ani de așteptare se poate mândri acum cu un CD de autor, „Best Of... Dragă mamă”. Ne-a povestit despre familia sa muzicală, despre fratele Romeo Vanica, despre numeroșii interpreți cu care a colaborat, printre care se numără: Aurelian Andreescu, Doru Tufiș, Gabriel Dorobanțu, Daniel Iordăchioae, Marina Scupra, Mădălina Manole, Ilie Micolov și firește, Marian Stere. CD-ul a fost produs de Eurostar, casă de discuri care în ultima vreme s-a ocupat intens de valorificarea numeroaselor creații de muzică ușoară românească.

Agenda Pop Rock a inclus și o piesă de Dragobete primită de la Ioan Iacob (grupul Atlantis), Jethro Tull și câteva comentarii după concertul lui Ian Anderson la București (21.02.2017), Luciano Pavarotti, The Andrews Sisters, Johnny Ray, Depeche Mode (single nou) și Michael Bolton alături de Dolly Parton, un duet de pe un album recent lansat.

Topul Sentimental are legătură cu Eurovision. Au fost votate toate cele 20 de piese câștigătoare de selecție națională. Pe primele 3 locuri s-au aflat: 1. Luminița Anghel & Sistem-Let Me Try; 2. Dan Bittman-Dincolo de nori; 3. Ovidiu Anton-Moment Of Silence.

 

Audio:


Etichete Ilie StepanPro Musica Live In PrisonPink FloydSanremo 2017Radio România CulturalȘtefan NaftanailăMihai VanicaMarian StereRomeo VanicaAurelian AndreescuDoru TufișGabriel DorobanțuDaniel IordăchioaeMarina ScupraMădălina ManoleIlie MicolovDragobeteIoan IacobAtlantisJethro TullIan AndersonLuciano PavarottiThe Andrews SistersJohnny RayDepeche ModeMichael BoltonDolly PartonEurovision

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live