Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

18 Iunie 2014
Vizualizari: 1947
Comentează add

Ediţia 611 din 14.06.2014

Invitaţi: Mihai şi Bubu Cernea, Raul Dudnic Invitaţi: Mihai şi Bubu Cernea, Raul Dudnic - Conține audio

andrei-partos

Bubu, Mişu Cernea şi Raul Dudnic

Ediţia a început cu un scurt reper de „Agendă pop-rock”, ar fi fost ziua marelui compozitor Vasile Vasilache Jr (născut în 14.06.1941 şi decedat în 1991) a avut şi o porţie de rock la cerere cu Rainbow (Ronnie James Dio vocal), grup solicitat de mai mulţi ascultători. Reacţiile au fost prompte şi entuziaste.


 Am avut parte de vizita lui Mişu şi Bubu Cernea, tată şi fiu, doi baterişti cu istorii spectaculoase. Bubu (născut în Olanda pe 20 ianuarie 1994) este student la Berklee (S.U.A.) şi ne-a povestit multe despre sistemul de învăţământ muzical de acolo. Raul Dudnic, fost basist la Cargo şi Abra, trăieşte de 19 ani în Canada, unde produce şi prezintă o emisiune tv în limba română.Când are timp, compune. A profitat de ocazie şi a realizat un scurt material cu cei doi Cernea. Discuţia s-a derulat aprins pe tema rock-ului nou şi vechi. Tema muzicii promovate de posturile de radio nu putea lipsi. Nici cea a caselor de discuri. E bine să ascultaţi şi apoi să vă expuneţi părerile. Am ascultat câteva secvenţe de studiu cu foarte talentaţii instrumentişti-studenţi de la Berklee, dar şi piese cu Paramore sau Sting alături de Robert Downey Jr. sau The Beatles.

Nu puteau lipsi Sfinx sau Sfinx Experience şi povestirile legate de colaborarea lui Mişu Cernea cu Dan Andrei Aldea. Despre Campionatul Mondial de fotbal s-a vorbit puţin, iar printre amintirile inedite din cariera lui Bubu ( a debutat la 4 ani!) s-a aflat şi o piesă cântată pe vremea emisiunii de la TVR, „Kiki Riki Miki”. Era un cover după Offspring. Au fost nenumărate întrebări legate de mai toate categoriile de baterişti ai lumii.


 Top 5 Sentimental a inclus 7 piese interpretate de Elton John. Au fost două situaţii de egalitate. S-au clasat pe primele locuri : 1. Sacrifice, 2. Candle In The Wind şi Nikita, 3. I ‘m Still Standing.

Audio:


Etichete Sfinx ExperienceMihai CerneaBubu CerneaRaul DudnicCargoAbraDan Andrei Aldeabateristi,Elton Johntop sentimental

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live