Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

1 Aprilie 2012
Vizualizari: 4605
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 496 din 31 martie 2012

Invitaţi: Mariana Butnaru şi Daniel-Silvian Petre Invitaţi: Mariana Butnaru şi Daniel-Silvian Petre - Conține audio Invitaţi: Mariana Butnaru şi Daniel-Silvian Petre - Conține video

andrei-partos

                           Mariana Butnaru

O nouă rundă din ciclul „R.R.A. e mereu deschis pentru talente”. Mariana Butnaru a venit de la Constanţa, cu chitara, cu emoţii, cu o mare disponibilitate la comunicare. Am întâlnit-o cândva la „Om Bun”, unde a primit Premiul Special „Valeriu Sterian”. Acum, profesoară, mamă a doi copii mari (studenţi), pasionată de muzică, de folk în special, ne-a arătat că nu există vârstă pentru a-i bucura pe cei din jur cu creaţia ta. Piesele ei au în majoritatea lor versuri proprii. A colaborat cu un singur poet local, Eduard Zalle. Mariana Butnaru a povestit şi a cântat. Mult şi fără ezitări. Cântă pentru că-i place, dar a reuşit să se și întreţină din muzică. Iubeşte radioul şi are o emisiune de folk. Proiectele îndrăzneţe nu-i lipsesc.A promis şi un CD pe cont propriu, pentru că are un repertoriu foarte bogat. Lista personală cu preferinţe a conţinut piese ale unor artişti ca Daniel Iancu (alături de care a cântat şi pregăteşte cu el un album), Valeriu Sterian, Katie Melua, Pearl Jam, Mylene Farmer, Zavaidoc, Lhasa de Sela, Colin Hay ş.a.

Ne-a vizitat (scurt şi eficient) şi Daniel-Silvian Petre de la Timişoara, care a anunţat publicul că lansează cu editura sa, Blumenthal, o culegere de versuri intitulată „Mai am un singur Doors” însoţită de un CD „Acoustica”. Aşa se numesc acum Daniel-Silvian şi Emil Kindlein, care au propus o serie de versiuni acustice cu traduceri şi adaptări inspirate, ale unor piese rock din repertoriile Nirvana, The Doors, Johnny Cash şi alţii. Titlul generic şi ironic este „Monsters Of Folk”. Au fost ajutaţi la pupitrul de mixaj şi cu sfaturi avizate de colegul nostru de la  Radio Timişoara, Bogdan Puriş.
 Daniel Silvian Petre

                  

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!

 


Etichete Mariana ButnaruDaniel-Silvian PetreEmil Kindlein.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live