Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PET CLUB Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

8 Iunie 2016
Vizualizari: 1273
Comentează add

Ediția 714 din 4.06.2016

Invitați: Maria Nagy, Florin Giuglea Invitați: Maria Nagy, Florin Giuglea - Conține audio

andrei-partos

 

Ediția debutează cu scurta cronică de concert de la Black Sabbath. Revine în studio, după o absență lungă, Maria Nagy, o artistă hiperactivă, foarte dinamică și pozitivă. A fost la trei emisiuni tv și tot i-a rămas energie pentru o oră de radio. A venit de la Budapesta pentru a se întâlni cu prietenii care-i scriu pe Facebook. A cântat, a dansat, a făcut fotografii. Ne-a oferit câteva cover-uri recent înregistrate, cu vocea ei actuală care sună mai bine decât cea de acum 20 de ani. 

Debutează în emisiune, pe cont propriu , chitaristul și vocalul Florin Giuglea cu albumul său ”Invitation To The Blues”. Florin a cântat cu Mike Godoroja din 2003, fiind prezent pe albumul din 2006  al acestuia. Apoi a intrat în trupa de acompaniament a Feliciei Filip, a fondat grupul Publika. Din 2012 este și lutier și constructor de chitare. Anul trecut a revenit la blues alături de Marcian Petrescu în proiectul Storytellers (au mai colaborat în 2007 când au înregistrat împreună un CD acustic). Discret și talentat, Florin (născut 8 aprilie 1978) n-a spus foarte multe despre sine, dar a demonstrat că e un autentic pasionat de muzică, de fenomen. A venit cu două chitare, pentru că fiecare are sunetul ei, ne-a cântat blues de pe album dar și la cerere. A vorbit despre oamenii care apar adesea alături de el: Adrian Ciuplea (bas), Hanes Radu (tobe) și Mihai Ardelean (keyboards). Pe CD-ul solistic are invitați speciali: Jimi El Laco, Adrian Flautistu, Sebastian Burneci, Marcian Petrescu ș.a. Florin a călătorit mult în lume, este și profesor de engleză, are opinii pertinente despre viață și colegii de breaslă. A propus și piese cu Jimi Hendrix, Robert Johnson, J.J. Cale, Muddy Waters, Eric Clapton ș.a. Florin Giuglea vă va cuceri cu siguranță și sunt convins că va reveni  cu noi materiale.

Am avut un interviu telefonic cu Dan Helciug care ne-a spus cum și unde se desfășoară lansarea albumului său HeArt, un proiect îndrăzneț, care sună foarte bine.

Prin amabilitatea colegilor de la Digi24, și a Laurei Coroianu (Emagic) am avut și un scurt interviu cu trupa Queen pe care-l găsiți în cea de-a patra oră.

Un moment inedit s-a petrecut în această ediție. Un șofer de taxi, atenționat de colegii săi, ascultători de RRA a venit pe la ora 2,00 și a adus aparatul meu foto, uitat cu o noapte înainte în mașina lui. Mulțumesc  tuturor oamenilor cinstiți de pe șosele.

Top 5 Megadeth a avut un succes deosebit. Primele clasate: 1. Tornado Of Souls, 2. Skin O My Teeth, 3. Trust. 

Audio:


Etichete Black SabbathMaria NagyFlorin GiugleaInvitation To The BluesStorytellersJimi El LacoAdrian FlautistuSebastian BurneciMarcian PetrescuJimi HendrixRobert JohnsonJ.J. CaleMuddy WatersEric ClaptonDan HelciugHeArtMegadeth

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live