Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

25 Octombrie 2016
Vizualizari: 2581
Comentează add

Ediția 734 din 22.10.2016

Invitați: Mara Marcu și Nicu Covaci Invitați: Mara Marcu și Nicu Covaci - Conține audio

andrei-partos

 

Deschiderea ediției e tentantă: Barbra Streisand, Celine Dion, Monica Anghel (cu o piesă a sărbătoritului Ionel Tudor), Beth Hart (noutate de pe album recent apărut). Nicu Covaci a revenit în studio (a doua vizită în 2016). Am avut parte de informații legate de concertul extraordinar din 28.10, când liderii Phoenix și Sfinx (Dan Andrei Aldea) vor cânta blues împreună la Hard Rock Cafe. Nicu Covaci a venit împreună cu Mara Marcu (27 de ani), manager dar și scriitor, poet. Mara e la prima apariție la microfonul emisiunii.

Amândoi au lansat un nou festival la Gărâna, Wolfblues 2016. Mara lansează pe 27.10 un volum de poezii și o carte cu povestiri de viață. Pe 29.10, Phoenix va cânta la „Dracula Halloween Festival” din Brașov.  Pe 30 octombrie, Nicu Covaci va fi alături de alți artiști la concertul „Colectiv-Nouă ne pasă”. Preocuparea pentru noua generație de muzicieni, dorința de a-i ajuta pe tinerii talentați se lovește adesea de nepăsarea oficialităților care nu doresc să sprijine astfel de inițiative. Nedifuzarea la radio a muzicii Phoenix, viața în Spania, preocupările pentru pictură, aniversarea a 70 de ani în 2017 precum și a 55 de ani de Phoenix au fost teme abordate. E bine să le aflați de la sursă. Artiștii propuși de cei doi au fost Jethro Tull, Black Sabbath, Creedence Clearwater Revival, The Byrds sau The Beatles

Am avut o discuție telefonică cu poetul George Stanca. Ne-a oferit o piesă scrisă de el, pe versuri proprii, dedicată lui Dan Andrei Aldea, interpretată de Marius Dragomir. Au fost și câteva schimburi de amabilități cu Nicu Covaci, ca vechi prieteni ce sunt.

Micul Paris împlinește 7 ani de existență așa că amănunte legate de concertul aniversar ne-a furnizat , telefonic, Onu Pavelescu, liderul grupului.

Agenda pop-rock vă oferă piese cu Georges Brassens, Mădălina Amon,  Sfinx Experience, Sugarloaf, Leonard Cohen ș.a.

Avem și un Top7 Nonconformist cu creații dedicate lui Bob Dylan. Primele locuri sunt ocupate de 1. Syd Barrett- Bob Dylan Blues, 2. David Bowie-Song For Bob Dylan, 3. Loudon Wainwright III- Talking New Bob Dylan. 

Audio:


Etichete Nicu CovaciPhoenixMara MarcuDan Andrei AldeaBarbra StreisandCeline DionMonica AnghelIonel TudorBeth HartSfinxMara MarcuColectivJethro TullBlack SabbathCreedence Clearwater RevivalThe ByrdsThe BeatlesGeorge StancaMarius DragomirMicul ParisOnu PavelescuGeorges BrassensMădălina AmonSfinx ExperienceSugarloafLeonard CohenBob Dylan

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live