Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

26 Noiembrie 2013
Vizualizari: 2175
Comentează add

Ediţia 582 din 23.11.2013

Invitaţi: Lilian Zamfiroiu, Daniel Ioniţă, Adrian Ivaniţchi Invitaţi: Lilian Zamfiroiu, Daniel Ioniţă, Adrian Ivaniţchi - Conține audio

andrei-partos

Lilian Zamfiroiu, Adrian Ivaniţchi şi Daniel Ioniţă

Trei debuturi într-o singură noapte! Lilian Zamfiroiu, preşedinte al Istitutului Cultural Român, Daniel Ioniţă, poet şi profesor universitar stabilit la Sydney (Australia) şi Adrian Ivaniţchi, om de muzică şi poezie, domiciliat la Sighişoara au fost prezenţi în prima parte a emisiunii. Daniel Ioniţă şi-a lansat cartea „Agăţat între stele” la Târgul de carte „Gaudeamus”, iar A. Ivaniţchi i-a pus pe note câteva dintre poezii. Am profitat de ocazie şi l-am rugat pe Adrian să ne cânte şi câteva piese proprii, dacă tot era cu chitara corespunzător acordată (e un mare pedant!). A fost o discuţie interesantă despre muzică, poezie, cultură, şcoală.

Lilian Zamfiroiu şi-a amintit de meseria de reporter, pe care a practicat-o în studenţie şi mult după, adresând întrebări cu sens! Îl cunoştea pe „Puiu” Ivaniţchi din acele vremuri ale preocupărilor sale. Şi Daniel Ioniţă este un mare iubitor de folk, considerând că prin acest gen de muzică, poezia ajunge mai uşor, mai eficient la publicul tânăr. Şi cred că are dreptate.


 Musafirii veniţi din depărtări ne-au părăsit puţin după ora unu, aşa că am profitat de prezenţa preşedintelui I.C.R. pentru a-l descoase puţin. Născut la Sibiu (5.05.1963) a crescut la Rm. Vâlcea, Lilian Zamfiroiu a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti, este doctor în istorie, a fost reporter la emisiunea Student Club din cadrul Radiodifuziunii, a fost o vreme (1985-1989) coleg cu mine la R.V. Costineşti (din acest motiv au fost multe întrebări legate de verile optzeciste), diplomat de carieră, membru fondator al Societăţii Ziariştilor Români ş.a.m.d. Lista preferinţelor muzicale a fost una romantică, nostalgică, incluzând piese cu Eric Clapton, Dan Andrei Aldea, Rod Stewart, Drupi, Ştefan Hruşcă, Tudor Gheorghe, Frank Sinatra, Ducu Bertzi şi alţii. Fireşte că am discutat şi despre intenţiile sale manageriale în fruntea I.C.R.


 Veţi auzi noutăţi cu Daniel Iordăchioaie, Rita Pavone sau Helen Fisher, dar şi un TOP7 cu Michael Jackson (record de participare!) dominat de piesele „Billie Jean”, „Black or White” şi „Heal The World”

Audio:


Etichete Lilian ZamfiroiuAdrian IvanitchiDaniel IonitaTargul de Carte Gaudeamus 2013livefolklansare de carteRadio Vacanta CostinestiPresedinte ICR

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live