Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

19 August 2015
Vizualizari: 1843
Comentează add

Ediţia 672 din 15.08.2015

Invitaţi : Jan Akkerman, Mihai Napu Invitaţi : Jan Akkerman, Mihai Napu - Conține audio

andrei-partos

Este o ediţie cu mai multe părţi. Piesă de deschidere, dar şi pe parcurs, pentru Sânta Maria. In Memoriam pentru doi artişti iubiţi, care nu mai sunt printre noi: Anda Călugăreanu (decedată în 15.08.1992) şi Florin Bogardo (d. 15.08.2009).


O altă parte a constituit-o interviul telefonic în direct cu Olanda, unde Jan Akkerman se pregătea pentru concertele din România. A fost amabil şi ne-a găzduit aproape 30 de minute. Traducerea dialogului o găsiţi pe site-ul www.andreipartos.ro.


A debutat în emisiune compozitorul - interpret Mihai Napu (născut pe 7 iulie 1967). A cântat în grupuri, a fost mulţi ani plecat, are o poveste de viaţă ca un scenariu de film, dar de anul trecut are un album pe cont propriu, „Iubire divină”, are o serie de proiecte şi multe piese noi.

Dealtfel a şi cântat câteva dintre ele în direct, acompaniat la chitara lui specială, cu griful pe partea dreaptă. A compus pe versuri de Adrian Păunescu (a fost o vreme şi membru al Cenclului „Totuşi iubirea”), Radu Pietreanu, Sorin Poclitaru, Corneliu Neagu dar şi pe texte proprii. A cântat şi câteva cover-uri la cererea ascultătorilor. Piesa „Între înger şi drac” (text semnat de Radu Pietreanu) a avut un succes deosebit, aşa că Mihai Napu a fost nevoit s-o cânte şi a doua oară. Lista lui de preferinţe muzicale a inclus nume ca Laura Stoica, Eric Clapton, Tatiana Stepa, Joe Cocker, Phil Collins, Vasile Şeicaru, Zucchero ş.a.


 Topul Sentimental cu Depeche Mode a produs unele surprize. Primele trei locuri au fost ocupate de 1. Enjoy The Silence, 2. Hole To Feed, 3. Personal Jesus. Următoarele clasate fiind Suffer Well şi Martyr. Ca să se înţeleagă proporţiile surprizei!
 

Audio:


Etichete Sânta MariaAnda CălugăreanuFlorin BogardoJan AkkermaninterviuexclusivlivemuzicaMihai NapuAdrian PăunescuRadu PietreanuSorin PoclitaruCorneliu NeaguLaura StoicaEric ClaptonTatiana StepaJoe CockerPhil CollinsVasile ŞeicaruZuccheroDepeche Mode

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live