Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Mai 2014
Vizualizari: 1489
Comentează add

Ediţia 606 din 10.05.2014

Invitaţi: Iulia Em şi Tituş Constantin Invitaţi: Iulia Em şi Tituş Constantin - Conține audio

andrei-partos

Iulia Em şi Tituş Constantin

A fost o noapte dominată de creaţia românească. De data asta emisiunea a avut patru părţi .


În prima, am dialogat telefonic cu compozitorul Adrian Enescu care urma să lanseze pe 14 mai un material audio mult aşteptat, „Invisible Movies”. O primă selecţie cu secvenţe de pe coloane sonore create de Adrian Enescu. Ne-a oferit amănunte şi date despre un alt proiect, „Bach în showbiz” realizat împreună cu Zoli Toth.


A debutat în emisiune Iulia Em (fără anul naşterii, dar ştiu că e din judeţul Covasna) alături de Tituş Constantin, care a mai fost la noi. Iulia Em are două albume lansate simultan, „Se plâng de mine îngerii” şi „Eyes Closed” pe care merită să le deţineţi. Prezentare grafică de excepţie, material audio deosebit în care s-a pus mult suflet şi talent. Cei doi au venit cu echipament serios (chitare, percuţie, muzicuţă, etc)  şi ne-au oferit un autentic recital live. Tituş Constantin a acompaniat, dar a şi cântat pe cont propriu, am avut şi duete. Tituş pregăteşte un al doilea album solo. Lista preferinţelor a fost bogată, dar n-am apucat să difuzăm prea multe de acolo, pentru că au avut prioritate creaţiile proprii. Totuşi veţi putea asculta Bach, Erika Baddu, Fleetwood Mac, Mircea Baniciu, Prince sau Lionel Richie.


 Despre Eurovision 2014 am avut scurte comentarii înainte de marea finală din partea ascultătorilor şi am propus câteva piese cu şanse  printre carecare s-au aflat cele din Austria, Olanda, Suedia, Armenia, Ungaria, Germania, Finlanda, România...Pot să mă mândresc cu faptul că ierarhia primelor cinci clasate a fost corect anticipată.


 Top 5 Sentimental i-a aparţinut lui Daniel Iancu. Unii ascultători din SUA, Italia sau Canada l-au descoperit abia acum pe talentatul compozitor şi interpret. Piesele cele mai votate au fost 1. Patria, 2. Mii de smaralde, 3.Vine valul îmi ia calul... 
 

Audio:


Etichete Adrian EnescuTituş ConstantinIulia EmfolkjazzInvisible MoviesSe plâng de mine îngeriiEyes ClosedEurovision 2014Daniel Iancu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live