Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

16 Septembrie 2014
Vizualizari: 1311
Comentează add

Ediţia 624 din 13.09.2014

Invitaţi: Irina Margareta Nistor şi Aksel Kolstad Invitaţi: Irina Margareta Nistor şi Aksel Kolstad - Conține audio

andrei-partos

 

Am început cu „Emoţie de toamnă”(Cornel Fugaru) şi am continuat cu emoţii permanente generate de prezenţa unor invitaţi speciali. Irina Margareta Nistor este critic de film, dar şi om de radio, de televiziune. Este o enciclopedie a cinematografiei mondiale, este o autentică pasionată de profesia pe care şi-a ales-o. Absolventă de filologie s-a lăsat cucerită definitiv de lumea filmului. A tradus peste 5000 de filme de-a lungul anilor, Multe înainte de 1989.

L-a întâlnit pe Aksel Kolstad (născut pe 22.04.1981 în Norvegia) un pianist, un vituoz atipic, fiind şi artist de stand-up şi sportiv pasionat, inclusiv de sporturi extreme. Este şi un poliglot desăvârşit. Aşa că în prima parte veţi auzi mai multe vorbe în engleză, franceză, italiană şi mai puţină muzică. Vă sugerez să ascultaţi tot pentru că merită. Dana Cristescu (director la Prom Art Creative) l-a adus pe artistul norvegian, care urma să cânte la „Simfonii de vară” pe 14 septembrie. Irina Margareta Nistor şi-a luat în seriso şi rolul de translator de excepţie şi i-a ajutat pe cei de acasă să-l înţeleagă pe Aksel. El n-a avut la el un CD propriu. Ne-am mulţumit cu un Preludiu scurt compus de el, dar am aflat şi care sunt preferaţii săi clasici. În fruntea lor se află Mozart. Din lumea blues-ului îl agrea şi pe Eric Clapton.

Muzica propusă de Irina a venit din lumea filmului în primul rând: Hugh Laurie, Charles Trenet, Shirley Temple, Dooley Wilson („Casablanca”, filmul ei de căpătâi), Ennio Morricone, Marlene Dietrich ş.a. Fiecare alegere are o poveste.. Mesajele au fost şi ele în engleză, spre surprinderea musafirilor şi mândria noastră că avem astfel de ascultători la R.R.A.


Ne-a relatat despre întâlniri cu Jackie Chan, Gerard Depardieu, Arnold Schwarzenegger şi alţii, despre un film despre ea, care va fi gata în acest an, despre Cannes, despre „Poliţist adjectiv” şi altele.


Irina Margareta Nistor a stat cu noi şi după ora 4,00, dar subiectele propuse de ascultători nu le-am epuizat aşa că i-am smuls promisiunea unei reveniri!


A rămas timp numai pentru Top5 Sentimental cu Elvis Presley. Primele locuri le-au ocupat piesele 1. Love Me Tender, 2. Always On My Mind, 3. Suspicious.
 
 

Audio:


Etichete Irina Margareta Nistor,Aksel KolstadHugh LaurieCharles TrenetShirley TempleDooley WilsonEnnio MorriconeMarlene DietrichJackie ChanGerard DepardieuArnold SchwarzeneggerElvis Presley

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live