Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

21 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1829
Comentează add

Ediţia 642 din 17.01.2015

Invitaţi: Ioana Sandu şi Marius Roşiu Invitaţi: Ioana Sandu şi Marius Roşiu - Conține audio

andrei-partos

Ioana Sandu

Am deschis ediţia cu o piesă frumoasă a unei trupe din Marsilia, care cântă în engleză şi care a ajuns pe primele locuri în topurile europene din 1985.


 A revenit în studio Ioana Sandu (solistă, textieră, profesoară devotată) cu un nou CD, „Tu eşti visul” cu muzica semnată de compozitorul gălăţean Marcel Iancu. De orchestraţii şi mixaje s-a ocupat Francisc Reiter (soţul Ioanei), iar invitat special pe album este un alt gălăţean de seamă, Alexandru Jula. Ioana Sandu a cântat în direct (cu negativ) o piesă din repertoriul solistei franeze Zaz. Fără exagerare, a sunat mai bine decât originalul. Cu generozitate a oferit mai multe CD-uri cadou pentru cei care au sunat.

 A debutat la aproape 52 de ani în emisiune, Marius Roşiu, chitarist, compozitor şi textier din Bucureşti. A cântat cu Floare Albastră, Harap Alb, Trupa Veche, în grupul de acompaniament al lui Victor Socaciu ş.a.m.d. S-a implicat intens în proiectul „Mozart Rocks”. Are multe piese instrumentale, o serie de cover-uri cărora le-a scris texte în limba română şi compoziţii proprii. A venit cu chitara şi a cântat o piesă, apoi alta, după care, la cererea ascultătorilor a mai oferit materiale de concurs. Piesa „Ploaia de rubin” (Prince) a avurt cel mai puternic impact. Nu are încă un album editat, dar s-a angajat că va realiza unul văzând ce feedback excelent a primit de la prietenii emisiunii. Printre preferinţele lui Mariu Roşiu s-au aflat piese cu Fleetwood Mac, Frank Zappa, Rory Gallagher, Grand Funk Railroad sau Extreme.


 „Agenda pop-rock” a inclus piese cu Dalida, o compoziţie a regretatului Anton Şuteu care ar fi împlinit 68 de ani, Cris Montez, Eartha Kitt, David Bisbal (pentru concertul lui din 18 martie, organizatorii ne-au pus în joc două invitaţii) ş.a.


Top 5 Sentimental i-a adunat pe fanii Bonnie Tyler care au asigurat un vot consistent. Pe primele locuri s-au aflat piesele 1. Total Eclipse of The Heart, 2. Holding Out For A Hero, 3. It s A Heartache

 

Audio:


Etichete Ioana SanduMarius RosiuliveZazFloare AlbastrăHarap AlbTrupa VecheVictor SocaciuFleetwood MacFrank ZappaRory GallagherGrand Funk RailroadExtremeDalidaCris MontezEartha KittDavid BisbalBonnie Tyler

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live