Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Octombrie 2015
Vizualizari: 1840
Comentează add

Ediţia 680 din 10.10.2015.

Invitaţi: Folk Frate şi Răzvan Albu Invitaţi: Folk Frate şi Răzvan Albu - Conține audio

andrei-partos

Folk Frate 

Ediţia, din nou specială, având numărul 680, a început cu un In Memoriam Laura Stoica. Ar fi fost ziua ei de naştere.


Alina Manole (LunaPR &Events) a venit nu să cânte, ci să susţină un grup nou pe piaţa albumelor, dar cu vechime concertistică (9 ani). Folk Frate a fost reprezentat de Mircea Ungureanu (chitară, voce), Ionuţ-Johnnie Leopea (voci şi mişcare scenică) şi Elena Icleanu (percuţii). A lipsit Tudor Olaru, basistul răcit, consemnat la pat. Piesele cântate erau semnate de Eugen Moraru. Pe album apare şi o piesă pe versurile Alinei Manole. CD-ul „...e bine şi aşa” conţine piese pop-folk  şi a avut parte de o prelansare în emisiune, inclusiv cu o scurtă cântare live. Lansarea propriu zisă are loc pe 14 octombrie.


 Răzvan Albu (33 de ani)a revenit cu al treilea proiect al său. A venit cu un coleg, Răzvan Puşcaşu (activează şi la Steelborn). Cei doi au venit cu instrumente, cu chitară, keyboards, o mică amplificare şi ne-au oferit un concert în toată regula. Au fost piese de pe noul album, care se finalizează în aceste zile, am avut parte şi de un cover deosebit Pink Floyd, de propunerile lui Răzvan Albu ( cu Beth Hart, John Mayer, Van Morrison, ş.a.). Au fost dezbateri atractive pe numeroase teme legate de fenomenul muzical, de viaţa concertistică. Noul produs a fost înregistrat cu muzicieni valoroşi din lume, care au colaborat cu Răzvan Albu prin intermediul internetului. Printre ei Jason Falloon (chitarist care a lucrat cu Roger Taylor de la Queen) şi bateristul Steve Ferrone (a lucrat cu Eric Clapton, Tom Petty sau Duran Duran). Masterizarea a fost făcută de Brad Blackwood (câştigător de Premii Grammy). Abia de acum încolo îşi pune problema unor cântări prin cluburi. Aşa se explică şi colaborarea cu talentatul Răzvan Puşcaşu (27 de ani).


 Top Senimental a fost cu piesele compose de Tudor Gheorghe. Primele clasate au fost 1, Dorulk călător, 2. Salcâmii, 3. Valsul rozelor. Participarea a fost bună dar nu una care să arate că Tudor Gheorghe are mereu casă plină la concertele din Bucureşti şi din ţară. 
 

Audio:


Etichete In Memoriam Laura StoicaAlina ManoleFolk FrateMircea UngureanuIonuţ-Johnnie LeopeaElena IcleanuTudor OlaruRăzvan AlbuRăzvan PuşcaşuSteelbornBeth HartJohn MayerVan MorrisonEric ClaptonTom PettyDuran DuranRăzvan PuşcaşuTudor Gheorghe

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live