Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

4 Februarie 2015
Vizualizari: 3088
Comentează add

Ediţia 644 din 31.01.2015

Invitaţi: Florian Stoica şi Victor Solomon Invitaţi: Florian Stoica şi Victor Solomon - Conține audio

andrei-partos

Gabi Nicolau şi Adi Manolovici

A fost o ediţie specială. Poate şi pentru că era în ultima zi a lunii. Sandu Albiter (Grup 74) ne-a oferit un cover al piesei „Patida dam dam”, realizat în memoria lui Iuliu Merca.

O surpriză plăcută pentru noi toţi. Adi Manolovici şi Gabi Nicolau „Guriţă” s-au gândit să participe la Eurovision împreună. Din acest motiv au venit ca să testeze piesa propusă, „Love, Peace & Joy” (compoziţia lui Manolovici pe versurile semnate de Cristina Popa)pentru a afla opinii de la ascultători.Toate reacţiile au fost pozitive. A fost o primă oră tonică şi bogată-n informaţii. Cei doi colaborează pentru prima dată, dar e posibil să genereze un proiect comun în viitor.

 Florian Stoica (solist vocal, născut la Urlaţi în 1961) şi Victor Solomon (născut la Slănic Prahova în 1969) au fost membri de bază ai grupului braşovean Conexiuni. Stoica era membru din 1983, Solomon a sosit cu ceva ani mai târziu. În 2014, la sugestia lui Ivan Patzaichin, au decis să cânte în doi, voce şi chitară, aşa că era momentul să debuteze şi la R.R.A. în această formulă. Au cântat 100% live şi unplugged piese din repertoriul Conexiuni (compoziţiile lor) dar şi câte un cover. Au avut multe de povestit, pentru că sunt peste 30 de ani de carieră de relatat.

Dealtfel pe Conexiuni i-am întâlnit în 1986 la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti de la Braşov, unde au şi cucerit primul loc. Florian a fost desemnat şi atunci, ca şi-n alte concursuri-festivaluri ale vremii, „cel mai bun solist vocal”. Mai multe piese Conexiuni au păstruns în Topul „Săptămâna”, Florian a avut momente de pauză, dar Solo a activat cu Bosquito, apoi la Bandidos (ne-a oferit piese de pe albumul „Tristan fără Solda” din 2012 la promovarea căruia Radio România a fost partener media). E prezent în peste 100 de proiecte ale altor artişti, fiind un chitarist foarte solicitat. Când are timp se ocupă şi de lecţii de chitară pentru cei mici şi talentaţi.Lista cu piese preferate a inclus piese cu F.F.N., Semnal M, Donovan, Leo Sayer, Rainbow, Omega, Dio, Pro Musica, Valeriu Sterian şi Compania de Sunet ş.a.m.d.


 Top 5 Sentimental a fost cu piesele lui David Bowie. Surprinzător de puţin ştiut acest artist special. Mai cunoscute sunt duetele sale. Primele locuri au fost ocupate de 1.Tonight (cu Tina Turner), 2. Let’ s Dance, 3. Space Oddity iar pe locul 4 s-a clasat „Under Pressure”(alături de Queen).


Agenda pop-rock a inclus nume ca Ovidiu Lipan Ţăndărică, Charlie Musselwhite, Adrian Vandenberg, UFO sau Fall Out Boy (primul loc în S.U.A.).
 

Audio:


Etichete Sandu AlbiterIuliu MercaAdi ManoloviciGabi Nicolau GuritaEurovisionFlorian StoicaVictor SolomonConexiuniIvan PatzaichinF.F.N.Semnal MDonovanLeo SayerRainbowOmegaDioPro MusicaValeriu SterianDavid BowieOvidiu Lipan ŢăndăricăCharlie MusselwhiteAdrian VandenbergUFOFall Out Boy

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live