Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

6 Septembrie 2016
Vizualizari: 1300
Comentează add

Ediția 727 din 3.09.2016

Invitați: Dan Helciug și Emil Chican Invitați: Dan Helciug și Emil Chican - Conține audio

andrei-partos

 

Aveți aici o ediție extrem de tonică. A revenit Dan Helciug, alături de colegul său Emil Chican, chitarist și la Spitalul de Urgență. Am avut parte de o prelansare a unui proiect solo marca Helciug, albumul  „Heart” . Un album cu sound foarte bun (realizat în SUA) , la care au mai lucrat Cătălin Purcărin (tobe, percuții), Mihai Dima (trompetă), Alex Mușat (chitară), Jimi El Laco ( vioară), Vlady Săteanu (bas), Lavinia Săteanu (vioară), Cristian Lucachevschi (clape). Actrița Cristina Cioran apare cu vocea la piesa de deschidere, „Tango 4 1”. Compozițiile și versurile sunt semnate de Dan Helciug, iar lansarea va avea loc luna viitoare. Am aflat povești ale unor piese, despre activități de actor, dar am și avut parte de un recital în toată regula de muzică și umor, medley de cover-uri și piese proprii, cerute de ascultători. Printre preferințele invitaților s-au aflat și piese cu Queen, L.P., AC/DC, Jeff Beck, C.C.R., Robert Johnson, Thin Lizzy, The Easybeats ș.a.

 Agenda pop-rock a inclus-o în primul rând pe Marina Voica născută pe 3.09.1936. Piesa difuzată, „Arletta, dragostea mea” l-a avut pe Emil Chican (unul dintre invitați) la chitară și tot el a orchestrat-o. 

Cei care și-au așteptat piesele solicitate în ediții anterioare, au fost răsplătiți spre matineu cu Marc Bolan, Joe Dassin, Pink Floyd, Neil Young, The Cure.

În memoria compozitorului Adrian Enescu am avut un Top Sentimental Special. Pe primele locuri s-au clasat piesele 1. Bună seara, iubito-Loredana Groza și Ion Caramitru, 2. Stau pe o margine de lună- Dida Drăgan, 3. Ninsorile de flori- Angela Similea. Am avut și o piesă rară, din arhiva RRA,  interpretată de Păunița Ionescu (versuri Victor Brătulescu), ” La țărm de mare”.

 

Audio:


Etichete Dan HelciugEmil ChicanSpitalul de UrgențăCristina CioranTango 41QueenL.P.AC/DCJeff BeckC.C.R.Robert JohnsonThin LizzyThe EasybeatsMarina VoicaMarc BolanJoe DassinPink FloydNeil YoungThe CureAdrian Enescu

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live