Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CALENDAR CULTURAL Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

30 Septembrie 2015
Vizualizari: 1250
Comentează add

Ediţia 678 din 26.09.2015.

Invitaţi: Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei Invitaţi: Cosmin Vaman şi Alexandra Andrei - Conține audio

andrei-partos

A fost o noapte cu mai multe elemente de atracţie. Ne pregăteam de intrarea într-o nouă dimensiune şi era firesc să fie ceva special. Au fost concursuri incitante pentru a obţine invitaţii la concertele Dan Andrei Aldea şi Joe Satriani.

Au revenit în studio la un an distanţă prietenii noştri tineri, de la Iaşi, Alexandra Andrei şi Cosmin Vaman. A fost lansarea radiofonică a albumului „Drumul” produs Luna PR & Events (Alina Manole). Cei doi n-au venit cu chitara din motive de ...drumuri şi sănătate, aşa că am difuzat mai multe piese de pe album. Trupa Spam, care apare şi pe CD, e alături de ei şi în concerte. Îi include pe Alexandru Cişmaru (chitară), Ciprian Diaconu (percuţie), Ionuţ Vârlan (contrabas). Din Spam face parte şi Tudor Olaru (basist care a venit in trupă după înregistrarea albumului). În studio s-a lucrat cu Victor Panfilov, un artist al butoanelor, care s-a implicat serios în partea muzicală a proiectului. Bobo Burlăcianu este invitat la piesa „De ce n-apar folkiştii la televizor” în timp ce Andreea Andrei, sora Alexandrei, beneficiază de o piesă separată scrisă de Cosmin. Alexandra semnează muzica pentru o singură piesă, dar ne-a anunţat că pregăteşte un material solo, unde vom auzi mai mult jazz. Pe lângă unele povestiri privind lansarea, concertele, promovarea, veţi asculta şi piesele preferate de invitaţi cu Vali Sterian, Oren Lavie, Taxi, Regina Spektor, Nicu Alifantis, Julie London sau Gabriel Cotabiţă.


 Aveţi ocazia să auziţi şi un amplu interviu de acum 44 de ani, acordat de Marc Bolan (T. Rex), unui jurnalist, unui DJ de radio din S.U.A. Interviul a apărut pe un CD, o reeditare a albumul „Electric Warrior”. Bolan e născut pe 30.09.1947 şi a murit  pe 16.09.1977 într-un accident de maşină.


 A fost o prefaţă perfectă pentru un Top 5 Sentimental T.Rex . Pe primele locuri s-au aflat: 1. Get it On, 2. Telegram Sam, 3. Solid Gold Easy Action.


Veţi auzi şi un al doilea Top Sentimental. Partea a doua a duetelor internaţionale votate de prietenii emisiunii.


 Agenda pop-rock include piese cu Philip Lavil, Bryan Ferry, Iron Maiden, Olivia Newton John ş.a.
 

Audio:


Etichete Joe SatrianiDan Andrei AldeaAlexandra AndreiCosmin VamanDrumulAlina ManoleTrupa SpamVictor PanfilovBobo BurlăcianuVali SterianOren LavieTaxiRegina SpektorNicu AlifantisJulie LondonGabriel CotabiţăMarc BolanT. RexElectric WarriorPhilip LavilBryan FerryIron MaidenOlivia Newton John

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live