Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Iulie 2014
Vizualizari: 3050
Comentează add

Ediţia 616 din 19.07.2014

Invitaţi: Cătălina Beţa, I. G. Pascu, Paul Mustaţă, Zoltan Butuc Invitaţi: Cătălina Beţa, I. G. Pascu, Paul Mustaţă, Zoltan Butuc - Conține audio

andrei-partos

*Emisiunea a început sub emoţia intensă produsă de dispariţia celor 298 de nevinovaţi, doborîţi în Ucraina. A mai fost şi plecarea definitivă a unui mare chitarist de blues, Johnny Winter.
 


*Iniţiativa unei întâlniri inedite îi aparţine lui Paul Mustaţă, cel care se ocupă de Asociaţia Şcoala de vară de la Cumpătu (Sinaia). Ne-a furnizat amănunte despre sesiunea de toamnă, despre marele George Enescu, despre intenţiile Asociaţiei. În calitate de impresar se ocupă de Cătălina Oana Beţa (născută pe 7 ianuarie 1982) o tânără extrem de talentată, absolventă de psihologie a Universităţii de la Iaşi. Cei doi s-au împrietenit cu Ioan Gyuri Pascu (o prezenţă mereu tonică în orice emisiune) şi cu actorul Zoltan Octavian Butuc (născut la Braşov pe 2 iulie 1969), cel care asigură vocea semnalelor (voice over) de la Radio România Actualităţi. De data asta Zoltan a venit în calitate de iubitor de muzică şi a cântat cu Gyuri Pascu. Tot Gyuri a cântat şi cu Cătălina. Au fost mai multe premiere absolute, inclusiv o piesă înregistrată de I.G.Pascu în urmă cu câteva zile, „So Far, So Good”.

Din listele de preferinţe ale invitaţilor se pot asculta piese cu Caetano Veloso, Dona Dumitru Siminică alături de Fărâmiţă Lambru, John Spillane, Dr. John, Adrian Naidin ş.a.m.d. La insistenţele publicului, Gyuri ne-a cântat hit-ul estival „Mi-am luat colac”, completând atmosfera de vacanţă din studio. Mai mulţi ascultători ne-au informat că ne urmăresc stând la un foc de tabără, sau la Vama Veche, lângă mare.


 Agenda pop-rock include piese cu Brian May, Roy Orbison, Silver Pozzoli ş.a.
 Top 10 Sentimental a apariţinut pieselor româneşti dedicate verii, vacanţelor. Primele clasate în urma unui sondaj cu participare extrem de numeroasă, au fost 1. „Aruncarea în valuri” -  Vasile Şeicaru, 2. „Vara la ţară” - Mircea Baniciu, 3. „Vara amintirilor” - Semnal M.

Audio:


Etichete Johnny WinterCătălina BeţaIoan Gyuri PascuPaul MustaţăZoltan ButucAsociaţia Şcoala de vară de la CumpătuGeorge EnescuCaetano VelosoDona Dumitru SiminicăFărâmiţă LambruJohn SpillaneDr. JohnAdrian NaidinBrian MayRoy OrbisonSilver Pozzoli

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live