Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. Succesele muzicii romanesti Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

29 Ianuarie 2012
Vizualizari: 3896
Comentează add

Psihologul muzical - ediția 487 din 28 ianuarie 2012

Invitaţi: Blaze Bayley şi Cosmin Vaman Invitaţi: Blaze Bayley şi Cosmin Vaman - Conține audio Invitaţi: Blaze Bayley şi Cosmin Vaman - Conține video

andrei-partos

                    Blaze Bayley, Cosmin Vaman

A fost o noapte cu mari surprize. Blaze Bayley (n. 29.05.1963 la Birmingham) a venit direct de la Hard Rock Cafe, unde a cântat două piese alături de Trooper. De altfel, a fost însoţit şi la noi de Alin Dincă.

Blaze va concerta la Bucureşti (23.03) şi la Târgovişte (24.03). A mai fost la Polivalentă în 1995 când era solist vocal la Iron Maiden. Apare pe albumele „The X Factor” şi „Virtual XI” precum şi pe o culegere.

Înainte de Iron Maiden a activat ca lider al trupei Wolfsbane (1984-1994), iar acum activează pe cont propriu, fiind şi producător. Are mereu muzicieni valoroşi alături de el şi preferă apariţiile prin cluburi.

Blaze şi Alin au stat aproape două ore. A fost spumos, am cules multe informaţii despre heavy metal, despre Birmingham, despre omul Blaze (absolut fermecător). A răspuns tuturor întrebărilor venite de la ascultătorii noştri tineri şi avizaţi, spre bucuria invitatului britanic!

Am difuzat piese cu Wolsfbane dar şi extrase de pe albumele lui Blaze, inclusiv de pe cel din 2010, „Promise and Terror”. În acest an va ieşi unul nou, „The King Of Metal”, pe care vrea să-l promoveze şi în România.

Blaze, Andrei și Alin
Blaze Bayley Alin Dincă Cosmin Vaman

După ora 2,00 a fost rândul unui tânăr cantautor de la Iaşi să binedispună publicul: Cosmin Vaman (n. 28.03.1984 la Bacău) a debutat la noi şi a făcut-o cu mult succes, cântând live absolut toate piesele. Să-l ai în deschidere pe Blaze Bayley nu-i uşor! Umor sănătos şi fin, un bugetar familist cu mulţi prieteni pe Facebook, cu o serie de succese în concursuri de folk dar fără album. Își pregătește însă unul și lucrează intens pentru asta. Cu speranță.

Cosmin a fost un copil minune al divertismentului autohton. La 5-6 anişori mergea în turnee cu o serie de artişti pop consacraţi. A revenit la muzică abia în ultimii 3-4 ani. Este fan declarat al trupei Taxi, dar ne-a propus şi piese cu REM, Alexandru Andrieș Andrieş, Katie Melua, Daniel Iancu, Elton John,Vank şi alţii.

   

INVITAŢIE:

Dragi vizitatori-ascultători, pentru comentarii, propuneri, dezbateri vă invit pe forumul meu www.andreipartos.ro. Avem loc și vă asigur de răspuns prompt!


Etichete Blaze BayleyCosmin VamanIron MaidenTrooperWolfsbanefolk.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live