Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

9 Ianuarie 2013
Vizualizari: 3236
Comentează add

Ediţia 536 din 5 ianuarie 2013.

Invitaţi: Aryna şi Ştefan Elefteriu Invitaţi: Aryna şi Ştefan Elefteriu - Conține audio

andrei-partos

Am început anul cu o triplă premieră! Ştefan Elefteriu este compozitor, producător, uneori grafician şi inginer de sunet cu acte internaţionale.

A venit împreună cu solista Aryna (Ramona Gaţe născută pe 29 iunie 1981) absolventă de Conservator(ca şi Ştefan) şi membră în corul Radiodifuziunii.

Împreună au prezentat albumul „Outer Space-Beyond Time” lansat în finalul anului 2012 în Germania. A fost o primă audiţie absolută pentru publicul din România.

Am discutat despre pasiunea pentru muzică electronică, deşi Ştefan a a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” la clasa de vioară.

De altfel a şi activat în calitate de instrumentist la Opera Naţională între 1983-1994.  În paralel cu pregătirea clasică s-a ocupat de, rock progresiv.

În timpul facultăţii a activat în trupa Synthesis, apoi în Blitz unde a colaborat cu Tino Furtună şi Dan Bittman. A construit şi o vioară electronică de care e foarte mândru.

A participat la numeroase concursuri internaţionale, obţinând o serie de premii.

Am discutat şi despre colaborarea cu Mălina Olinescu (au înregistrat împreună un album, după ce în 1996 au obţinut un premiu la „Cerbul de Aur de la Braşov).

Aryna nu are o biografie muzicală atât de bogată, dar se bucură de această inedită colaborare.

Probabil că va avea în curând un CD de solistă şi atunci ne va spune mai multe. Pe album apar 6 piese vocale şi 5 instrumentale.

Textele sunt scrise de Costin Gabriel Elefteriu, fiul lui Ştefan (Licenţiat la King’s College de la Londra).

De altfel autorul versurilor s-a aflat printre ascultătorii noştri londonezi de unde a trimis SMS-uri de încurajare!

Pe lângă piesele de pe album am difuzat şi câteva dintre preferinţele invitatului (Yes, Emerson, Lake & Palmer), colaborări cu solista Dana Mihăilescu, piesă românescă scrisă pentru Aryna, dar neinclusă în acest proiect.

În 2001 Ştefan Elefteriu a fost invitat să participe la realizarea unui album editat de casa Earthtone Records din Los Angeles.

Piesa inclusă pe compilaţie se intitulează „Balkan Spirits”. Ştefan a scris şi muzică de film. A exemplificat cu „Ned” (din coloana sonoră a filmului „Unstoppable”).

Stilul electro-opera propus de noul produs, fascinaţia spaţiului şi Universului, vă vor reţine cu siguranţă atenţia.  

Audio:


Etichete Ştefan Elefteriuproducătorcompozitor

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live