Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

17 Februarie 2015
Vizualizari: 3784
Comentează add

Ediţia 646 din 14.02.2015

Invitaţi: Andreea Andrei şi Ionel Tudor Invitaţi: Andreea Andrei şi Ionel Tudor - Conține audio

andrei-partos

Ionel Tudor şi Andreea Andrei

O noapte foarte bogată! A început cu o premieră propusă de un grup românesc din Chicago, Vox Maris Band („Prima sărutare”).                      

Un cuplu longeviv de îndrăgostiţi, dedicat total muzicii şi poeziei ne-a vizitat. Andreea Andrei şi Ionel Tudor au arătat cât de bine se completează, ne-au povestit cum s-au cunoscut, cum a fost să creşti în preajma lui George Grigoriu, cum percep ei piaţa muzicală trecută şi prezentă din România. N-au lipsit subiectele „Eurovision”, concursuri de creaţie şi interpretare, talent show-urile televizate. Cei doi sunt implicaţi în două concursuri care au succes remarcabil: „Festivalul „George Grigoriu” de la Brăila şi Festivalul „Dan Spătaru” de la Medgidia, ambele devenite internaţionale. Fireşte că au povestit şi despre evoluţia fiului lor, Andrei Tudor care participă şi-n acest an la Eurovision cu o piesă scrisă pentru Luminiţa Anghel.

Ionel Tudor a explicat că nu are timp de compoziţie pentru că orchestrează mult, pentru că dirijează celebrul Big Band al Radioului şi are foarte multe de făcut. Am aflat cum decurge colaborarea dintre textier şi compozitor. Andreea Andrei a subliniat că a lucrat foarte bine cu regretatul Dan Iagnov.

Top 5 Sentimental a aparţinut creaţiei lui Ionel Tudor iar primele locuri au fost ocupate de 1. „Noapte albastră” (solist Gabriel Cotabiţă), 2. „Te aştept să vii” (Mirabela Dauer), 3. „Şansa e de partea ta” (Luminiţa Anghel).


Am avut parte de un interviu telefonic cu marele artist Jose Feliciano aflat în SUA, pregătit să vină în România pe 16 martie. A fost o surpriză plăcută pentru noi toţi.


Ileana Popovici a relatat tot telefonic de la Sanremo, unde tocmai s-au decis câştigătorii secţiunii tinerilor. Am avut parte de opinii din culise, din zona jurnaliştilor acreditaţi, de pronosticuri privind marea finală de sâmbătă.


Veţi mai asculta piese cu Pink Floyd, Earth, Wind & Fire, Monica Anghel, Marcel Pavel, Paşa Parfeni,  (propuse de invitaţi), Domenico Modugno, Nek dar şi prime audiţii cu Maria Magdalena Dănăilă şi Hara (piese respinse la preselecţia Eurovision 2015).


Agenda pop-rock mai inclus nume ca Ray Wilson, Gil Dobrică (născut pe 14.02.1946), Bon Jovi, Garth Brooks, Yngwie Malmsteen ş.a.
 

Audio:


Etichete Bon JoviGarth BrooksYngwie MalmsteenIonel TudorAndreea AndreiVox Maris BandEurovisionGeorge GrigoriuDan SpatarufestivalAndrei TudorLuminita Anghel

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live