Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

13 Martie 2013
Vizualizari: 3056
Comentează add

Ediţia 545 din 9.03.2013

Invitaţi: Alina Manole şi Bartholo Claveria Invitaţi: Alina Manole şi Bartholo Claveria - Conține audio

andrei-partos

Miliano Hernandez, Bartholo Claveria, Dana Cristescu şi Flavien Dion

A fost, din nou, o noapte specială! Am dedicat-o mămicilor din lumea întreagă! A revenit Alina Manole cu albumele ei, cu chitara ei, cu noutăţi, care vor figura pe un viitor album. Aniversează 4 ani de la lansarea proiectului de mare succes, „Luna pătrată”,  Solicitările din partea ascultătorilor au fost numeroase. Alina ne-a oferit, în calitatea ei de producător (MHO), secvenţe şi de pe dublul CD „Doru Stănculescu...de alaltăieri şi până ieri...” care beneficiază de semnătura lui Dan Andrei Aldea (orchestraţii, producţie muzicală). Un material pe care e bine să-l aveţi în casă! Radio România Actualităţi este partener media, adică aveţi certificatul calităţii la dispoziţie!


Lista cu preferinţe personale a inclus nume ca Sting, Serj Tankian sau Kumm. Întâlnirea cu Alina Manole a avut două părţi. Între ele, am beneficat de un recital de flamenco de înaltă clasă oferit de Bartholo Claveria (chitară), Miliano Hernandez (chitară, vocal, nepotul lui Bartholo) şi Flavien Dion (manager şi percuţionist) sosiţi din Franţa pentru câteva concerte organizate de Dana Cristescu. Am difuzat piese şi de pe albumul „Flamenco del Mundo”, dar partea fascinantă a fost să-i văd şi să-i aud pe cei doi chitarişti în studio! Virtuozitate şi trăire! Familia de gitani a lui Bartholo provine din Lerida (Spania), iar din anii 40 trăieşte în Franţa. El e născut la Poitiers. Cântă de la 8 ani. Abordează „un altfel de flamenco” şi asta l-a făcut celebru. Influenţele latino-americane, orientale, dar şi cele venite dinspre muzica clasică se simt în compoziţiile lui Bartholo (un om extrem de modest, introvertit, cu un teribil simţ al umorului).


 Am acordat premii muzicale (ABBA, Queen, Jordy, Dr. Hook) celor care au indicat corect scorul meciului Steaua-Chelsea şi am difuzat şi câteva piese din finala Eurovision. Niciunul dintre ascultătorii noştri n-a anticipat victoria lui Cezar Ouatu.


  Nu putea lipsi din program o piesă cântată de Laura Stoica (la exact 7 ani de la plecarea ei). Îi veţi putea auzi pe Dan Spătaru, Alvin Lee (ne-a părăsit recent), Bon Jovi (album nou), Bonnie Tyler (reprezintă Marea Britanie la Eurovision cu o piesă semnată de Desmond Child), Toto Cutugno ş.a.

Audio:


Etichete Alina ManoleBartholo ClaveriaMiliano HernandezFlavien DionDan Andrei AldeaBon JoviToto CutugnoEurovisionflamencoCezar OuatuBonnie TylerLaura StoicaDan Spataru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live