Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

9 Septembrie 2014
Vizualizari: 1755
Comentează add

Ediţia 623 din 6.09.2014.

Invitaţi: A.G. Weinberger şi Mihai Alexandru Invitaţi: A.G. Weinberger şi Mihai Alexandru - Conține audio

andrei-partos

AG Weinberger şi Mihai Alexandru

A fost o ediţie absolut inedită! S-au întâlnit doi oameni care s-au cunoscut în anii 80, dar n-au prea avut tangenţe de-a lungul deceniilor. Ambii sunt chitarişti şi compozitori. A.G. Weinberger a venit cu un material pregătit pentru lansare de acum doi ani, intitulat „Singular” de pe care am difuzat mai multe piese. Pentru emisiune, în premieră absolută! A venit şi cu chitara şi ne-a oferit un regal de cover-uri din lumea mare a blues-ului. Mihai Alexandru ne-a adus câteva compoziţii noi şi n-a dorit să vină cu chitara pentru că-l inhiba A.G. cu virtuozitatea lui. Ne-a oferit piese scrise de el pentru Nicola, Jojo,Iris, Renee Santana ş.a.


 Au fost numeroase subiecte privind soarta muzicii româneşti, statutul artistului, şansele tinerilor de a se afirma, promovarea muzicii de calitate în media audio-vizuală. Discuţiile au fost antrenante, aşa că aveţi ce asculta.


 Pentru Top 5 Sentimental au fost propuse 45 de piese Iris, iar pe primele locuri s-au clasat 1. Strada ta, 2. Floare de iris, 3. Cine mă strigă în noapte”.


 Agenda pop-rock a inclus nume ca Ionel Miron, Roger Waters, Mark Chesnutt, Elvis Presley, Creedence Clearwater Revival, Ariana Grande şi alţii.


 Nu puteau lipsi câteva piese de septembrie (fiind prima ediţie din această lună) cântate de Margareta Pâslaru sau Neil Diamond.

La rubrica „Răspundem când suntem în stare” au apărut câteva nume solicitate mai de mult, onorate acum, cu artişti îndrăgiţi ca Ronnie James Dio, Toto Cutugno, Chuck Berry...

Audio:


Etichete A.G. WeinbergerMihai AlexandruNicolaJojo,IrisRenee SantanaIrisIonel MironRoger WatersMark ChesnuttElvis PresleyCreedence Clearwater RevivalAriana GrandeMargareta PâslaruNeil DiamondRonnie James DioToto CutugnoChuck Berry

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live