Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 1136
Comentează add

Ediția 792

Invitate: Mihaela Bustuchina Vlaicu Invitate: Mihaela Bustuchina Vlaicu - Conține audio

andrei-partos

 

Ambele musafire au venit din afara țării. Lilly Drumeva O'Reilly din Bulgaria, Mihaela Bustuchină Vlaicu din Franța (a sosit chiar în ziua emisiunii).

Lilly Drumeva (născută la Sofia în 1970), este cantautor, om de radio și televiziune, promotor al muzii bluegrass și country în Bulgaria. Are 10 albume, cu trupa Lilly of the West (înființată în 1996) și solo. A lucrat la BBC, acum e la Radio Sofia cu o emisiune country. A venit cu chitara, a cântat în limba maternă, dar și în engleză. Este inițiatoarea și directorul unui important eveniment, care promovează creația originală în țara sa, Sofia Singer Songwriter Fest. Sunt convins că va reveni la noi și vom avea mai mult timp pentru un schimb de experiență intens. Are ce povesti cu siguranță.

Mihaela Bustuchină-Vlaicu a revenit în studio (a fost și în martie când a stat foarte puțin)  dar de data asta strict în calitate de artist, deși n-au lipsit temele medicale din discuție. Mihaela are o serie de piese neștiute de noi, are intenția fermă de a scoate un album în limba franceză, apoi un altul cu piese vechi și noi reorchestrate. A cucerit publicul cu vocea sa caldă și foarte curată. Ne-a cântat în direct chiar și un cover după Barbara. Spre mirarea artistei, foarte mulți ascultători își amintesc de ea, așa că are argumente pentru un viitor concert, atunci când timpul îi va permite. Profesia de medic e pe primul loc. Deocamdată, pe Mihaela o puteți asculta aici, sau pe CD-ul care însoțește cartea „Să locuiești într-un cântec de pasăre”, intitulat „Caii mei albaștri”. În 2015, a avut o lansare și la Psihologul muzical. Am avut și surpriza să ascultăm cântece în limba spaniolă de data asta, dar și colinde tradiționale. 

Agenda pop-rock include câțiva născuți pentru muzică pe 2 decembrie: Cornel Fugaru, Edi Petroșel, Leo Iorga, Dan Helciug, Andrei Tudor precum și o noutate propusă de Florian Stoica.

Topul Sentimental cu Gilbert Becaud s-a bucurat de o primire neașteptat de entuziastă din partea generațiilor. Primele clasate sunt: 1. Et maintenant, 2. L important c est la rose 3. Nathalie.

Au fost aproape 600 de mesaje!

Audio:


Etichete Lilly Drumeva O'ReillyMihaela Bustuchină VlaicuSofia Singer Songwriter FestCornel FugaruEdi PetroșelLeo IorgaDan HelciugAndrei TudorFlorian StoicaGilbert Becaud

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live