Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

22 Martie 2017
Vizualizari: 2116
Comentează add

Ediția 755 din 18.03.2017

Invitate: Mihaela Bustuchină, Corina Dănilă, Carmen Movileanu Invitate: Mihaela Bustuchină, Corina Dănilă, Carmen Movileanu - Conține audio

andrei-partos

 

 O ediția a doamnelor frumoase! Dr. Mihaela Bustuchină-Vlaicu a venit în țară din Franța (unde trăiește și muncește) și am profitat de ocazie pentru a o ruga să ne vorbească despre legătura dintre muzică și neurologie, despre efectele muzicii asupra creierului uman. Mihaela continuă să cânte, când are timp, dar și compune. A fost o oră specială cu multe informații inedite și utile.

 
Carmen Movileanu a mai fost într-o noapte musafiră, pe vremea când realizam, împreună cu Lucica Popescu Moraru, emisiunea „Vineri Noaptea în Direct” (1992). A fost o revedere extrem de plăcută. Acum produce emisiunea „Ieri, Azi, Mâine” de la TVR, iar moderator este actrița Corina Dănilă (debutantă la R.R.A.). Ascultătorii pot afla multe despre cele două doamne, despre munca și viața lor. Am aflat cum se construiește o emisiune care are la bază imensa Arhivă a Televiziunii Publice. Muzica preferată de invitate a inclus piese cu Iris, Garou, Zoia Alecu, Florin Bogardo, Led Zeppelin, Cargo, Nat King Cole, Noa, Patricia Kaas ș.a. Foarte mulți dintre cei care ne ascultă urmăresc și emisiunea realizată de invitate. Motiv de satisfacție pentru ambele părți. 
Agenda pop-rock a inclus piese cu Steve Hackett, Horia Moculescu (a împlinit 80 de ani), Bobby Solo, The Beatles, Ed Sheeran, James Blunt, Marcela Saftiuc alături de Traian Cosma. Emmylou Harris alături de Rodney Crowell au asigurat finalul ediției. 
 
Top 5 Sentimental a fost cel mai scurt din istoria rubricii. „Vinovată” este Ada Milea care compune și cântă piese sub un minut (uneori). Primele locuri în top:1. Greierele și furnica, 2. Ceaușescu n-a murit, 3. Pe vapor spre labrador. 
 
 
Audio:
 

Etichete Dr. Mihaela Bustuchină VlaicuCarmen MovileanuLucica Popescu MoraruVineri Noaptea în DirectIeriAziMâineTVRIrisGarouZoia AlecuFlorin BogardoLed ZeppelinCargoNat King ColeNoaPatricia KaasSteve HackettHoria MoculescuBobby SoloThe BeatlesEd SheeranJames BluntMarcela SaftiucTraian CosmaEmmylou HarrisRodney CrowellAda Milea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live