Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

30 Iulie 2013
Vizualizari: 5416
Comentează add

Ediţia 565 din 27.07.2013

Invitate: Lelia Florescu şi Roxana Andronescu Invitate: Lelia Florescu şi Roxana Andronescu - Conține audio

andrei-partos

Lelia Florescu

Lelia Florescu (născută pe 17.09.1969 la Craiova) a fost pentru prima oară în emisiune, recomandată de compozitorul Virgil Popescu. O surpriză plăcută pentru toată lumea. Trăieşte în Franţa de peste două decenii, nu s-a mai ocupat de muzică de mulţi ani, dar acum e hotărâtă să realizeze un CD. E profesoară de literatură franceză, are performanţe profesionale la Paris, dar n-a uitat limba maternă, Craiova natală şi nici debutul de la Mamaia, de la finalul anilor 80. A fost o vizită scurtă, dar foarte bogată în informaţii şi piese frumoase. Cu versuri în limba franceză scrise de Lelia Florescu. Cu siguranţă va reveni când materialul va fi gata de lansare.


Roxana Andronescu (n.12 noiembrie 1976) a mai fost la noi, dar atunci era vocea grupului Spin. Acum e pe cont propriu, la început de carieră solistică. Este actriţă, cascador şi e conştientă că-i va fi foarte greu să răzbească. Am discutat despre perioada Capuccino, despre debutul muzical, precedat de cel sportiv (patinaj, gimnastică, acrobaţie), prezenţe la Mamaia. La „actorie” l-a avut profesor pe Virgil Ogăşanu.

Deocamdată n-a avut parte de roluri mari în filme. Vorbeşte cu autoironie despre apariţiile ei scurte în filmele cu Wesley Snipes turnate în România. Pe lângă o piesă nouă, „Dacă ai vise” (muzică şi versuri proprii), ne-a oferit colaborări din diverse perioade, inclusiv una la care ţine foarte mult, cea cu Holograf („Şi băieţii plâng”)apoi preferinţe cu Sam Cooke, Nickelback,Taxi, Joe Satriani, Tose Proesky ş.a. Ştie nenumărate piese ale solistelor îndrăgite, iar la cerere, a şi cântat din repertoriul Mirabelei Dauer. O prezenţă tonică, Roxana rămâne îndrăgostită de muzică (perioada petrecută alături de compozitorul Cătălin Tuţă Popescu şi Spin e un reper important în CV-ul ei) motocicletă şi viaţă.Cu siguranţă ne va surprinde cu multe în viitorul apropiat!

 
 TOP5 de la matineu a revenit, de data asta, grupului Deep Purple, iar primele clasate au fost „Child In Time”(1970), Smoke On The Water”(1972) şi Mistreated”(1973).
 Nu puteau lipsi comentariile de după concertul Iron Maiden şi nici „July Morning” (Uriah Heep) fiind ultima ediţie din iulie!
 

Audio:


 


Etichete Lelia FlorescuVirgil PopescuWesley SnipesRoxana AndronescuSpinDeep PurpleIron Maidenfilmmuzica francezapoprock

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live