Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Andrei Partoş

21 Iunie 2017
Vizualizari: 991
Comentează add

Ediția 768 din 17.06.2017

Invitate: Ana Maria Popescu și Loredana Dinu Invitate: Ana Maria Popescu și Loredana Dinu - Conține audio

andrei-partos

 

 Ediția începe cu o referire la evenimentul din 15 iunie, spectacolul „Ca pe vremuri” la care au participat Compact, Iris, Holograf.

Au revenit în studio (au mai fost în 5.02.2013) două sportive de excepție. Atunci erau campioane mondiale, acum sunt și campioane olimpice, acum sunt și măritate: Ana Maria Popescu (atuncă Brânză) și Loredana Dinu (atunci Iordăchioiu). Cele două colege sunt născute în același an (1984), au ajuns la scrimă la 11 ani (în localități diferite) și activează la cluburi rivale, Steaua, respectiv Dinamo. Sunt bune prietene și au proiecte comune. Cum este și Campionatul Național de scrimă pentru copii (17-28.06) care se desfășoară acum în Capitală. Ana Maria nu s-a retras, Loredana încă n-a decis. Celelalte două colege din echipa olimpică sunt tinere mămici și probabil că nu revin pe planșă. Nu curând. Am aflat câte ceva despre momentele de la Rio, despre munca unui sportiv de mare performanță. Ana Maria are la activ numeroase medalii pe echipe, dar și la individual, Loredana are 10 medalii pe echipe (europene, mondiale, olimpice). Nu cred că mai sunt multe sporturi în care avem așa o continuitate ca în scrimă, ca la spadă. Dealtfel, echipa nouă de spadă a ocupat locul trei zilele trecute la Campionatul European. Doamnele sunt iubitoare de muzică, așa că veți auzi și piese cu Peppino Cagliardi, Dua Lipa, Sia, Michael Jackson &Justin Timberlake,  Nina Simone, Lionel Richie & Diana Ross ș.a.

Au trecut 20 de ani de la realizarea unui interviu telefonic cu Joan Baez. M-am gândit că e un cadou frumos pentru  ascultătorii noștri. Astfel am prefațat și un Top Sentimental programat pentru vinerea viitoare. 

Agenda pop-rock  și alte rubrici au inclus piese cu Barry Manilow, Mike and The Mechanics, Holograf, Laura Branigan, Silver Convention, Octavian Bud, Jos, Steve Hackett, Edith Piaf, Judas Priest, Vasco Rossi și alții.

Am avut și o temă de dezbatere: Grupurile de pe Facebook, rosturi și reguli. Multe opinii interesante s-au adunat. 

Topul sentimental Fleetwood Mac a avut multe voturi. Primele clasate au fost 1. Black Magic Woman, 2. Everywhere, 3. Albatross.

Audio:


Etichete CompactIrisHolografAna Maria Popescu BranzaLoredana DinuSteauaDinamoCampionatul Național de scrimă pentru copiiPeppino CagliardiDua LipaSiaMichael Jackson &Justin TimberlakeNina SimoneLionel Richie & Diana RossJoan Baezinterviu telefonicBarry ManilowMike and The MechanicsHolografLaura BraniganSilver ConventionOctavian BudJosSteve HackettEdith PiafJudas PriestVasco Rossi

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live